− Det här känns väldigt bra och jag är supertaggad, säger den nya hotellchefen Elisabeth Larsson.
− Det känns jätteroligt att få in Elisabeth som hotellchef för Gysinge Herrgård. Hennes bakgrund och intresse för träning och friluftsliv kommer bidra med viktiga insikter i den fortsatta utvecklingen av anläggningen, säger Mikaela Grundström, vd för Jula Hotell.
Ska bestiga Kilimanjaro
Elisabeth Larsson är 35 år och bosatt i Gävle. Hon brinner för träning och har som målsättning att bestiga Afrikas högsta topp, Kilimanjaro, i början på nästa år.
− Det var en vän till mig som gjorde att jag kom igång med träningen och började intressera mig för att vandra. Det utvecklades sedan till att vi tog med hängmattor och övernattade ute i naturen och 2019 tog jag beslutet att bestiga Kilimanjaro, en vandring upp till cirka 5900 meters höjd utan syrgas. Det ska bli otroligt spännande och jag ser verkligen fram emot att ta mig an den utmaningen, säger Elisabeth.
Nyfiken på Jula-världen
Elisabeth Larsson är född och uppvuxen i skånska Hörby. Efter avslutad utbildning inom Turism & Service i Båstad gick flyttlasset till Falkenberg och ett jobb på turistbyrån där.
När nyheten kom att varuhuset Gekås i Ullared planerade att bygga hotell följde Elisabeth projektet med stort intresse vilket ledde till jobbet som receptionsansvarig på anläggningen. I takt med att konceptet utvecklades behövdes en hotellchef. Elisabeth fick jobbet och behöll det fram till i somras. Efter en kort sejour på Gotland tar hon nu sig an jobbet som hotellchef på Gysinge Herrgård.
− Det här känns väldigt bra och jag är superpeppad. Det ska bli så kul att lära känna nya kollegor och komma in i Jula-världen. Jag ser fram emot att få sätta mig in i verksamheten och den här fantastiska anläggningen med både en lång historia och vackra omgivningar, säger Elisabeth.
Vill lyfta unikiteten
Gysinge Herrgård ligger i Färnebofjärdens Nationalpark som bland annat erbjuder ett naturreservat och vackra vandringsleder.
− Jula Hotell har som ambition att hitta en unikitet i varje anläggning vi har, att lyfta det som är speciellt och som ger en särprägel. I Gysinges fall är det gårdens historia men kanske framförallt närheten till den vackra naturen. Där kommer Elisabeth in med både kunskap och engagemang och det ska bli spännande att sätta och utveckla konceptet tillsammans med henne, säger Mikaela.
− Att få vara med från början och bygga upp något nytt är väldigt inspirerande och jag ser fram emot att ta mig an den här uppgiften, avslutar Elisabeth.
Om Jula Hotell:
Jula Hotell är Jula Holdingkoncernens hotellverksamhet. Idag finns fyra hotell i koncernen, Skara Konsthotell, Skara Stadshotell, Hotell Gyllene Uttern och Gysinge Herrgård.
Skara Konsthotell är en fullskalig hotell- och konferensanläggning med 290 bäddar och plats för 300 matgäster, strategiskt beläget i Skara vid E20. Hotellet hyser en unik konstsamling med äkta konst av Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Bengt Lindström, Peter Dahl & Jenny Nyström.
Skara Stadshotell är det anrika stadshotellet beläget mitt i Skara. Hotellet har bland annat egen kongresshall och en unik festsal.
Hotell Gyllene Utterns traditionella hotell ligger med utsikt över Vättern och Visingsö. Hotellet startade som en liten vägkrog söder om Gränna år 1933, men har nu växt upp till en unik byggnad som påminner om gamla slottsruiner. Hela atmosfären karaktäriseras av denna tradition.
Gysinge Herrgård är det senaste tillskottet i den växande hotellkedjan. Beläget vid en fors i nedre Dalälven i vacker natur har hotellet stor potential. Samtidigt som det är nära till naturen har hotellet närhet till flera större tätorter som Gävle, Uppsala och Stockholm.