Hallå där… Cicki Lewenhaupt Nilsson, produktionschef, Di-Gruppens Möten & Koncept, Bonnier News. Cicki är en av fem finalister i utmärkelsen Årets Eventchef 2022 inom kategorin Business to Business . Vi på Eventeffect ställde några frågor till henne om vem hon är och hur hon jobbar.
Vem är du och vad jobbar du med?
I grunden utbildad förpackningskonstruktör /designer som halkade in i mediebranschen av en slump för 16 år sedan och så småningom vidare in i att jobba med event. Idag är jag i ett sammanhang av 60 personer som tillsammans genomför ca 250 event per år för varumärkena Aktuell Hållbarhet, Dagens Medicin, Resumé, Dagens Media, Market, Dagligvarunytt, Dagens Samhälle och Dagens industri. Jag är ansvarig för slutproduktionerna tillsammans med mitt fantastiska team på elva personer bestående av produktionsledare, säljkoordinatorer och studioproducent. Men vem är jag? Hårt arbetande men alltid positiv som går stenhårt på magkänslan vilket inte är så svårt med ungefär 1400 genomförda event i ryggen.
Kan du nämna några event/evenemang som du jobbat med de senaste åren?
Jag är inblandad i allt vi gör på ett eller annat sätt men några strån från ängen är Årets Byrå och Sveriges Bästa Marknadschefer med Resumé, Hållbart Näringsliv och Byggforum med Aktuell Hållbarhet, Vårdarenan på Dagens Medicin, Retail Awards på Market, Di Bank och Di Energi från Dagens industri och en samproduktion över alla varumärken – Uppstart Sverige/Omstart Sverige som uppkom under pandemin.
Berätta gärna lite mer om något du är extra stolt över?
Enkelt, det är mitt team! Finns ingen som jag har större förtroende för än dem. Jag skulle lätt kunna gå ut i krig med dem vid min sida och egentligen var det väl lite så det var när pandemin slog till. Tillsammans hittade vi lösningar och lärde om och bara hoppade bungyjump rakt ut. Vilket resulterade i att vi faktiskt lyckades genomföra ungefär samma mängd event fast helt digitalt istället. Det är en bedrift som jag alltid kommer bära med mig närmast hjärta. Ingenting är omöjligt för mitt gäng och för övriga på Möten&Koncept.
Vad upplever du som den största utmaning internt i organisation för din roll?
Att skicka stafettpinnen över till varandra och att våga tro på oss själva. Vi är otroligt skickliga på det vi gör och väldigt unika i branschen. Genom att vi snabbt hittade en lösning under pandemin resulterade det i att ingen anställd fick gå vilket vi som organisation ska vara oerhört stolta över. Event är ju som bekant ett teamwork och många arbetsplatser känner nog igen sig med sina utmaningar i att få till den biten, den där stafettpinnen med information som en annan enhet behöver.
Brukar du sätta upp syfte och mål för dina evenemang? Mäter du på något sätt?
Vi har ett tydligt uppdrag i den förväntan och känsla våra deltagare och partners ska ha efter ett event där innehållet förstås är navet. Vi internt har ett ansvar att göra så kostnadseffektiva, proffsiga och snygga produktioner som möjligt efter de förutsättningar som ges.
Vi skickar ut utvärderingar till deltagarna efter ett genomförande och vi har genomgående väldigt höga resultat. Vi mäter bland annat helheten, välkomnandet, innehållet och produktionen (numera den tekniska kvalitén också) på en femgradig skala. Självklart strävar vi alltid mot femmor men vi tar stor stolthet i att vi i nästan allt får betyget 4.0 och uppåt vilket är fantastiskt då vår målgrupp är beslutsfattare inom Näringslivet, en rätt svårflörtad publik.
Sköter ni hela produktionen själva, eller tar ni in hjälp från professionella leverantörer?
Vår eventorganisation gör sedan några år tillbaks allt själva (förutom Di Gasell som har lite extra hjälp av ett produktionsbolag). Vi är lite som en eventbyrå med den stora skillnaden att inga mellanhänder behövs. Vi är vår egna beställare och sköter förhandlingar med tekniker, lokaler och tryckerier och har sedan direktkontakt med dem. Och det är egentligen det enda som vi tar in hjälp med utifrån, allt annat sköter vi inkl bygga plattformen backend för våra digitala sändningar. Vi har även under pandemin byggt en studio “Två Drakar” där vi producerat våra mindre sändningar.
Hur jobbar ni med hållbarhet och CSR på era evenemang?
I och med att vi har Aktuell Hållbarhet i vår portfölj har vi haft CSR tänket med oss i flera år. Hela Bonnier News har också ett gediget hållbarhetsarbete som nu pågått under några år. Vi har minskat eller helt tagit bort många av de trycksaker och dekor som vi tidigare gjorde. Den stora utmaningen för oss är maten. Vi är väldigt mycket i händerna på våra lokaler som vi samarbetar med. Deras vegetariska alt veganska alternativ är rätt ofta oaptitliga (det finns några guldkorn dock på området) och svinnet, hur mycket vi än dividerar antalet deltagare, blir ofta plågsamt. Så det finns förstås mycket kvar att göra på det området.
Hur jobbar du med innovation för att utveckla era evenemang?
Tänk om det fanns en påse med pengar, vad roligt det hade varit men allt innovativt behöver inte kosta pengar. Innovationen kan ligga i det lilla. Men vi jobbar ständigt med att blicka utåt och förstås ha en stor dos fantasi. Man kan inte vara i någon bransch idag om man inte har örat mot rälsen. Men det är viktigt att också kunna prioritera, bara för att något är nytt och coolt behöver det inte vara rätt.
Vad upplever du som största utmaning inför 2022?
Det är att lära känna den nya världen efter pandemin, vad vill deltagare, hur kommer de bete sig, vad vill våra partners och framförallt vad och var vill vi vara. Det ska bli så roligt att se resan fortsätta, för möjligheterna är oändliga. Men ska nog tilläggas också att den största utmaningen av dem alla är som alltid tiden..att hinna få tänka lite…