Högskolan i Borås utbildning som är förlagd till Campus Varberg i fem nybyggda huskroppar vid Varbergs hamn. Utbildningen har en stark anknytning till praktiken, vilket innebär att många kurser har direkt koppling till en framtida karriär som event manager.
Kopplingen till det praktiska arbetet med att planera, leda och genomföra projekt finns redan från år ett. Under år två får studenten lära sig att studera och analysera event som etablerade företag anordnar. Det tredje året ges studenten möjlighet att plugga utomlands eller ha praktik som sedan avslutas med ett självständigt arbete.

Hur många studerar på utbildningen i år?
– Under våren har 46 studenter gått ut från årskurs ett, 37 studenter från årskurs två och 30 studenter från årskurs tre, berättar Anders Hultén.
Hur är intresset för 2016 års utbildning?
– Vi har drygt 900 sökande, varav 227 personer sökt utbildningen i första hand.
Vad utmärker just er utbildning inom event?
– Att vi erbjuder en högskoleutbildning med grunden i företagsekonomi, gör att studenterna har många möjligheter att arbeta och gå långt inom eventområdet – både på leverantör- och beställarsidan. Den företagsekonomiska grunden utvecklar individer med fokus på att kunna leda projekt och räkna hem värdet av event som genomförs.
Har ni några siffror på hur många elever som får arbete efter studierna?
– Nej, det är inte några siffror jag har, eventuellt görs den här uppföljningen centralt av Högskolan i Borås. Min uppfattning är dock att de flesta som vill arbeta inom eventområdet får jobb direkt eller inom ett par år efter avslutad utbildning.
Fakta om utbildningen:
Antal högskolepoäng: 180.
Studietakt: Helfart, eventuellt några kvällar.
Utbildningsstart: Höstterminen 2016.
Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet samt En B, Ma B och Sh A. Alternativt En 6, Ma 2a/2b/2c och Sh 1b/1a1+1a2.
Examen: Filosofie kandidatexamen med huvudområde företagsekonomi – inriktning event management.
Läs mer här.