Seminarieprogrammet har över trettio programpunkter fördelade på tre olika scener. På öppningsdagen hålls en paneldiskussion med temat innovationskraften hos svenska företag. Frågan om hur man ska stärka den svenska innovationskraften bland svenska företag kommer diskuteras av bland annat Sara Mazur, chef för Ericsson Research, Charlotte Brogren, GD Vinnova och Mats Odell, ordförande Smartare Elektroniksystem.
– Vi är stolta över årets mässprogram och glada över att ha kunnat engagera så många högintressanta talare. Flera av dem kommer från svenska storföretag som ABB och Volvo. Tack vare en gedigen insats från medlemmarna i Svensk Elektronik håller programmet hög kvalitet, både bredd och djup. Besökarna bjuds här på personliga presentationer om de nyaste kunskaperna där experterna delar med sig av sina egna erfarenheter, säger Magnus Eriksson, projektledare för S.E.E i ett pressmeddelande.
IoT, Internet of things är inne just nu och finns med under flera tillfällen på seminarieprogrammet. Torbjörn Fängström från Uppsala universitet, programchef IoT Sverige, kommer att presentera programmet och framtida inriktning.
– Förklaringen till det är att både hård- och mjukvara nu blivit tillräckligt billigt. Tidigare var det endast storföretag som byggde in funktionaliteten i några av sina High-End produkter. Idag är det tillgängligt även för små start-up företag, säger Torbjörn Fängström.
Med sig på scenen har Torbjörn ett antal personer som berättar om konkreta projekt som finansierats av programmet.
– För oss är S.E.E. ett jättebra tillfälle att inspirera företag med våra projekt och knyta nya kontakter som bidrar till att Sverige kan bli ledande inom det här området, menar Torbjörn Fängström.
Magnus Svensson, programchefen för Smartare Elektroniksystem kommer också vara på plats och prata om olika spetsområden. Göran Manske från ABB är också på plats för att presentera den nya roboten YuMI som kommer förändra monteringsautomationen i framtiden.
– Vår YuMI bidrar till ett paradigmskifte. Eftersom den kan arbeta sida vid sida med människor är det inte längre nödvändigt att bygga produktionslinor som helt består av robotar. Det här göra att det blir billigare att automatisera eftersom det kan ske successivt, säger Göran Manske.