Om IACC
Bland Svenska Mötens medlemmar finns ett 20-tal anläggningar som är medlemmar i IACC. Ett medlemskap i IACC innebär tillgång till en global organisation för att nätverka, utbyta erfarenheter och ta del av nya trender.
Exempel på ämnen som avhandlas inom IACC är framtidens mötesrum, internationella mattrender, global utveckling av hållbarhets- och miljöarbete, samt mötesdesign från hela världen. Dessutom finns ett omfattande program för erfarenhetsutbyten bland personalen på anläggningarna samt en prestigefull internationell kocktävling, Copper Skillet.
Svenska Möten är sedan 2003 en associerad medlem av IACC som består av tre avdelningar, Europa, Amerika och Australien. Sylvia är invald i den europeiska styrelsen.
IACC är en världsomspännande organisation för mötesanläggningar och intressenter inom mötesbranschen. Organisationen har ca 385 medlemmar över hela världen och drygt 20 i Sverige, vilket gör Sverige till ett av de största medlemsländerna.
Sylvia Nylin har en ganska blandad bakgrund. Hon har studerat kommunikation och internationella relationer på Göteborgs universitet. Hon har även pluggat kommunikation på IHR, institutet för högre reklamutbildning, samt läst innovation och IT på Handelshögskolan.
– Den röda tråden i min bakgrund och profession är marknad och affärsutveckling med fokus på digital utveckling. Jag har jobbat inom många olika branscher – bank och försäkring, telecom, förlagsvärlden och de senaste tio åren inom besöksnäringen. Innan Svenska Möten arbetade jag inom privatmarknaden.
Hur skulle du beskriva din tid på Svenska Möten hittills?
– Väldigt spännande, jag har inte arbetat specifikt med möten tidigare. Dels har det varit nyttigt för mig att se den andra sidan och dels har jag kunnat tillföra många perspektiv då jag varit Svenska Mötens målgrupp innan jag själv började jobba här. Det som har slagit mig är att fler fått upp möten på sin agenda, som en viktig fråga att jobba med. När man pratar om möten så suckar folk lätt, då många sitter i möten väldigt ofta. Så de första jag började med när jag kom hit var att vi skulle arbeta med att lyfta fram det positiva och kraften i det personliga mötet.
Vad är du hittills mest stolt över under din tid på Svenska Möten?
– Jag är väldigt stolt över vårt team, vi har mycket kompetens inom Svenska Möten. Gänget har olika erfarenheter och perspektiv på möten som gör att det blir en bra mix.
Vad siktar du på att göra framöver?
– Jag har arbetat mycket inom digital utveckling. En dag slog det mig hur analog mötesbranschen fortfarande är. Väldigt många möten är inte speciellt komplexa, och går därför bra att boka online. Vi har lanserat en onlinebokning, men det kommer ta tid innan alla förändrar sitt beteende och börjar boka online.
Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Den största delen av min arbetsdag går ut på att delta i möten, följa upp möten eller förbereda möten. Parallellt är jag också ett bollplank för mina kollegor och medarbetare. Antingen har jag möten internt eller på någon av våra 133 konferensanläggningar, som jag regelbundet försöker besöka.
Vad gör du för att hitta inspiration till ditt arbete?
– Jag är en väldigt nyfiken person. Jag läser mycket rapporter, omvärldsbevakar och spanar efter nyheter. Det ger mig idéer som vi kan inspireras av. Jag går också på seminarier där jag kan nätverka och lära mig saker. Jag gillar också att spana internationellt – sedan några månader tillbaka är jag bland annat invald i IACC, International Association of Conference Centers, som är en intresseorganisation för konferenser, där jag sitter med i styrelsen för Europa. Det är också ett nätverk där man kan spana kring vad som händer inom mötesindustrin i Europa, USA och Asien.
– Jag ser fram emot att göra Svenska Mötens röst hörd på den internationella arenan och ta del av möjligheten att tidigt uppfatta nya internationella trender för att vi ska kunna fortsätta att leda utvecklingen av möten i Sverige.
Vilka är de största utmaningarna inom ditt yrke?
– Förutom att vill digitalisera branschen som är mitt ”mission”, så består dagarna av möten med människor. Jag funderar mycket på olika människors drivkrafter och motivationsfaktorer. Hur kan jag få till ett bra möte med energi? Hur hittar jag motivationsnycklarna hos olika medarbetare? Det funderar jag mycket på. Det gäller att försöka skapa en arbetsmiljö där alla tycker att det är roligt.
Vad är det bästa med ditt arbete?
– Självklart alla fantastiska kollegor och att jag får se så många fina platser runt om i Sverige när jag besöker våra medlemmar.
Har du nått motto?
– Spana efter tecken i tiden. Jag försöker alltid tänka tre steg framåt i tiden, hur kommer branschen utvecklas?
Kan du berätta något vi inte visste om dig?
– Jag har spelat en fotbollsmatch mot Sovjetunionen. Jag gick i en internationell amerikansk skola i Algeriet i Nordafrika när jag växte upp, och då spelade vi en match mot den sovjetiska skolan.