Vem är du och vad gör du i branschen? En stor och bullrig åsiktsmaskin! Som marknadschef på ett av branschens ledande företag får jag lösa en stor mängd utmaningar, vilket jag tror är en gemensam drivkraft för många inom det som vi gör. Jag älskar det personliga mötet, oavsett format. Jag ser fram emot varenda kundmöte, och kittlas av närvaron på väl genomförda mässor och events.
Hur kom du in i mötesindustrin? Min väg in i var via det berömda bananskalet. Sture är ett familjeföretag som jag först kom i kontakt med när jag arbetade på Harman Kardon. På den tiden var jag en kravställande kund till Sture, och jag behöll kontakten med familjen Sandberg när jag fortsatte min karriär i hemelektronikbranschen. Kring millennieskiftet blev jag erbjuden en plats på Sture, här är och förblir jag sedan dess.
Vad är aktuellt hos dig just nu? Mitt fokus ligger på att leva upp till mötesindustrins uppdämda förväntningar, ta lärdom av den tid som varit och landa den i Mässor/event 2.0. Vi kommer att erbjuda och uppleva många spännande lösningar där det fysiska mötet vävs ihop med ett digitalt lager. Sammanslaget kan vi få en oslagbar räckvidd och träffsäkerhet för våra event. Jag upplever en enormt positiv laddning inför alla slags framtida möten, inom alla branscher som vi representerar. Nästan i nivå med min egen abstinens!
Har du några andra uppdrag i branschen? Jag sitter med i Expoforum, en grupp som diskuterar och driver branschaktuella frågor.
Varför brinner du för uppdraget att vara med i juryn? När vi analyserar våra mest framgångsrika projekt så finns det en gemensam nämnare; kunniga beställare med stort förtroende och god dialog till oss som leverantör. En god eventchef kan förmedla och förvalta en tydlig målbild, och låta oss göra vårt jobb i att klä den målbilden till något som talar till kunderna. Det kräver mod och kompetens, och det är en ynnest att få jobba nära skickliga beställare. Jag är hedrad över uppdraget att lyfta fram deras viktiga roll!
Vad är din dröm att få jobba med i branschen, event eller uppdrag? Våra drömprojekt består av flera komponenter, och sällan är det varumärket i sig som utmärker ett kul projekt. En stor budget är sällan ensam framgångsfaktor. Drömprojekt är när vi får påverka från den första idén, det finns utrymme att vända och vrida och ifrågasätta, och vi får använda maxkompetensen hos våra projektteam. Det krävs en eventchef med en tydlig vision och stark tilltro för att nå den extra lilla biten som skapar ihågkomna mässor eller event.
På vilket sätt ser du att pandemin förändrat branschen framåt? Vi tror starkt på hybridmässor, där dynamiken i fysiska möten förstärks av den riktade information och spridning som digitala lösningar kan erbjuda. Kring millennieskiftet var många rädda för att digitala lösningar skulle slå ut faktiska möten. Samma farhågor har funnits under pandemin. Istället har vi lärt oss att ingenting kan ersätta det personliga mötet, känslan av att befinna sig mitt i något, medan det händer. Och det är nu det händer!
Om utmärkelsen Årets Eventchef:
Med utgångspunkten att vara med och skapa framtidshopp i branschen och har vi på Eventeffect dragit igång, och driver nu utmärkelsen Årets Eventchef med målsättningen är att lyfta de vassaste individer bland köparna – de som är kunniga, modiga, öppna och framgångsrika.
Målsättningen med utmärkelsen Årets Eventchef
Målsättningen är att lyfta fram individer på köparsidan som agerar framgångsrikt och professionellt. Nominera dina kunder eller kollegor som du tycker är värd uppmärksamheten.
Fyra vinnare kommer presenteras under december 2021 :
- Årets Eventchef B2B (Business to Business)
- Årets Eventchef B2C (Business to Consumer)
- Årets Eventchef B2E (Business to Employee)
- Årets Eventchef G2C (Government to Consumer)