Står en festlig sällskapskväll på programmet så låt första (och enda) anhalt bli Swing by Golfbaren, Stockholms nutida motsvarighet till förbudstidens Manhattan, med minigolf, mat och cocktails.
En trappa ner på Surbrunnsgatan 46 i Vasastan bjuder Swing in till en svunnen tid, där besökare kan spela minigolf på två olika våningsplan inredda i härlig art déco-stil med filmstjärnan och minigolfentusiasten Mary Pickford som ledstjärna.
Swing öppnade 2017 och konceptet har blivit mycket populärt. Dessutom är det väl corona-anpassat med eller utan restriktioner; minigolf är en social aktivitet med naturliga avstånd mellan spelare och sällskap.
Mätta personer göre sig dock icke besvär. Swing by Golfbaren är välkända för sitt kreativa och högklassiga kök, vare sig man önskar avnjuta en trerätters middag eller bara är sugen på att glida förbi på lite lättare samkväm med street food.
– Maten är viktig för helhetsupplevelsen och därför har vi valt att satsa stort på det. Eftersom minigolfen har sin bakgrund från Amerika så har vi sökt inspiration därifrån även till vår meny, där vi jobbar med fräscha smaker och snygga upplägg med en bra mix av kött, fisk och grönt. Mer kvalitet än kvantitet även om våra gäster alltid går härifrån mätta, säger Golfbarens köksmästare José Campos, som har en lång bakgrund från en rad välkända Stockholmskrogar och hotell.
Lagom till hösten har José och köksteamet uppdaterat menyn med en rad nya spännande rätter bredvid klassiker som entrecôte och Boston lobster salad roll.
– Vi har bland annat en höstig burrata med smörstekta picklade kantareller. Vår cajunkryddade friterade blomkål serveras med rostad pumpa, potatispuré, granola och Gruyèreost smakar även den verkligen höst. Vi har också vässat våra redan uppskattade pizzor med spännande smakkombinationer.

Dryckesmenyn är även den inbjudande med väl utvalda viner och ölsorter, bland annat Swings egen öl bryggd av Klackabackens mikrobryggeri i Kristianstad. Såväl cocktailar som mocktailar på Swing uppvisar storstilat hantverk av barchefen Carl Lundberg.
För större sällskap erbjuds en sharing-meny med väl utvalda rätter i flera serveringar. Bokning rekommenderas för att säkerställa plats även om det ofta finns utrymme för drop-in om man vill vara mer spontan. Vill man arrangera en fest och till exempel fira en jubilar eller födelsedagsmiddag för den stora familjen, går det bra att abonnera hela eller delar av lokalerna.
Nu när snart julen står för dörren, varför inte boka in en social julsittning i sann 30-talsanda? Även här serveras maten i form av delade rätter som man njuter av tillsammans.
– Vi har valt bort trista bufféer och vår sittande julmiddag som är väldigt populär, har vi byggt kring amerikanskinspirerade sharing-rätter som flörtar med våra klassiska svenska julsmaker. Man blir rejält mätt men inte däst som ett klassiskt julbord lätt medför – det måste ju finns utrymme och ork även för en minigolftävling! Vi har helt enkelt strösslat lite 30-talscharm över julfesten för en helhetsupplevelse att minnas för lång tid framöver. Eller som vi säger: The Minigolf Experience, säger Caroline Bjuhr, restaurangchef på Swing by Golfbaren.