Varför ska man som konsert eller eventarrangör välja en mobil trailerscen?
Som arrangör sparar man både tid och personalkostnader jämfört med en traditionell scen som oftast byggs med tross och podier. Detta gör att etablering går snabbare och det behövs oftast t ex ingen stor lastmaskin på plats.
Hur lång tid tar det att bygga respektive riva en trailerscen?
Normalstor scen t ex 7 x 6 m tar oftast bara 1 timma att bygga upp, större mobilscener lite längre tid. Sedan tillkommer tid för att få ljud och ljusteknik och eventuellt storbildsteknik eller vepor på plats. Ungefär samma rivtid, oftast kortare vilket gör att scenområdet oftast kan vara tömt samma kväll.
Vilka olika storlekar finns det på mobilscener?
De storlekar som vi hyr ut mest är mellan 40 och 60 m2 och väger mellan 2500-3500 kg. Sedan har vi mindre på ca 20 m2 för mindre arrangemang som man kan dra efter en vanlig personbil och som också går att använda som mixplats. Den största trailerscenen som finns i Sverige är 16 x 14 m och väger 48 ton.
Finns det några andra användningsområden för en mobil trailerscen?
Ja, absolut! Jag har hyrt ut mobilscen som dansbana med en mindre podie -scen för bandet ovanpå. Det går även att använda scenen som en mässmonter t ex på en utomhusmässa. Eller som ett konferensrum eller utställning om vi monterar alla fyra väggarna. Med hjälp av podier i olika nivåer och stolar kan mobilscenen byggas om till en utomhusläktare med tak. Scenerna går även att använda vintertid.
Några andra råd du vill dela med dig till arrangörer som vill hyra en mobil scen?
Att tänka på scenplaceringen i förhållande till solen. Viktigt att underlaget där scenen skall stå inte får vara för mjuk eller blöt så att vi kör fast och att vägen dit är körbar. Ekipaget med lastbil kan vara mellan 15-20 m lång och oftast 4 m högt. Finns det bara lite svängrum så är mobilscenen alltid bästa lösningen! Bästa tiden att boka inför sommaren är nu!