Hur idén till konceptet No Waste, Just Taste växte fram
Idén till No Waste, Just Taste väcktes av Vår Gårds hållbarhets tänk och genuina omtanke för jordens resurser. Matsvinnet från matbutiker och storkök är enormt och bidrar till att mat som skulle kunna ätas slängs. Karin Sundgren som är en av kockarna på Vår Gård och vinnare av årets Möteskock 2019, brinner för hållbar mathållning och vegetariskt matlagning. På hennes initiativ har Vår Gård börjat med konceptet No Waste, Just Taste. Karin såg en möjlighet att skapa ett nytt koncept där man tar tillvara på överblivna råvaror och skapar rätter av dessa under speciella temakvällar och event.
Koka soppa på en spik
Två dagar innan eventet kommer en leverans med råvaror från en närliggande matvarubutik. Råvarorna är sådant som butiken inte har lyckats sälja och som har kort datum och skulle slängts.
Kockarna i sin tur vet inte vilka typer av råvaror de kommer att få tilldelade utan får som ordspråket så fint heter, koka soppa på en spik. Beroende på vilka typer av råvaror som dyker upp så komponerar kockarna sedan ihop en unik meny för kvällen. Kom och överraskas av hur smakrik och mångsidig en middag kan bli med lite uppfinningsrikedom och kreativitet!
Ta med dina kollegor eller kunder ut till Vår Gård och upplev konceptet No Waste, Just Taste.