Eventeffect – Oberoende nyheter och verktyg för ​dig​ som jobbar med event, konferenser och ​mässor

Event- och mötesbranschens affärs- och nyhetsforum

Eventeffect Sveriges största oberoende digitala nyhetstjänst (nättidning) för mötes- och eventproffs, vi har dagliga nyheter på sajten och varje tisdag går vårt nyhetsbrev ut till drygt 20 000 prenumeranter.

Vi är etablerade och vår nyhetsservice är uppskattad av läsarna och vi strävar efter att ha en god och objektiv relation till branschens företag stora som små. Årligen utser vi med hjälp av våra läsare Sveriges 100 populäraste föreläsare och arrangerar Mötesbaren som är en återkommande AfterWork för alla som brinner för möten och events.

På Eventeffect.se bevakar vi hela mötesindustrin, vi publicerar artiklar med aktuella nyheter och trender, vi bjuder på inspiration i form av lyckade arrangemang och skriver om människorna i branschen. Vi presenterar konkreta verktyg i form av praktiska tips/checklistor, fakta över branschen och listningar över aktörer. Inom branschen brinner vi extra för frågor som digitalisering, hållbarhet och ekonomi. Kort sagt, vi vill göra vardagen enklare och effektivare för Sveriges mötesproffs!


All information på eventeffect.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering. 

Ansvarig utgivare: Victor Träff

Vi följer GDPR och använder cookies. Läs mer här.

Eventeffect Nordic AB
Vasagatan 28
111 20 Stockholm


Vår verksamhet består av 4 sajter: 

Vi servar yrkesrollerna som är stora köpare och bokare av event och möten

Eventeffect.se – Nyheter för dig som jobbar med event

 • Eventeffect.se, Sveriges största oberoende nyhetssajt om och för alla som jobbar inom mötesindustrin.
 • Nyhetsbrevet Eventeffect skickas ut varje tisdag morgon till 20 000 prenumeranter.
 • Karriärtjänster, vi erbjuder platsannonsering på sajten och i nyhetsbrevet.
 • Mötesbaren är en återkommande After Work för dig som brinner för möten.

Executiveeffect.se – Nyheter för dig närmast ledningen

 • Executiveeffect.se, Sveriges enda oberoende nyhetssajt för yrkesgruppen, chefsassistenter, avdelningsassistenter, vd-assistenter och vd-sekreterare.
 • Nyhetsbrevet executiveeffect skickas ut till 5000 prenumeranter var 14-dag på fredag morgon.
 • Karriärtjänster, vi erbjuder platsannonsering på sajten och i nyhetsbrevet.

Passioneffect.se – Nyheter för alla som vill attrahera, leda, behålla och utveckla talanger

 • Passioneffect.se, med kunskap i fokus vill vi bidra till att stärka dig som har rollen chef, ledare eller hr.
 • Nyhetsbrev skickas varje torsdag morgon till en växande skara prenumeranter.
 • Karriärtjänster, vi erbjuder platsannonsering på sajten och i nyhetsbrevet.

Saleseffect.se – Nyheter för försäljningschefer och säljare

 • Saleseffect.se, Sveriges enda oberoende nyhetssajt för yrkesgrupperna försäljningschef och säljare.
 • Nyhetsbrevet Saleseffect skickas ut varje fredag morgon till 20 000 prenumeranter.
 • Karriärtjänster, vi erbjuder platsannonsering på sajten och i nyhetsbrevet.

(Verksamheten för Saleseffect drivs i bolaget Saleseffect Nordic AB)


Våra medarbetare

Försäljning

Lena Klaesson ledig för nytt uppdrag
Lena Klaesson, Sales Manager 
070-432 30 13  lena@eventeffect.se

Redaktionen, skribenter

KONTAKTA OSS
Sophia Loader, Executive Editor (Frilans)
Sophia@eventeffect.se

12 tips för att lyfta ditt personliga varumärke

Karin Urbina Rutström  (Frilans)

Elin Bisander (Frilans)

 

KONTAKTA OSS
Victor Träff, Co-Founder/CEO
070-611 11 53 – victor@eventeffect.se

KONTAKTA OSS
S-E Remmare, Co-Founder/Chairman/Publisher
070-750 86 21 – sven@eventeffect.se


Bakgrund:

Eventeffect Nordic AB startades i december 2016 av Victor Träff och S-E Remmare. Båda med bakgrund från IDG gruppen, eventeffect.se är sajten vi saknade i våra roller som köpare av event och i arrangörsrollen av event, mässor och konferenser. Vår idé är att serva dig som verkar på köparsidan och dig som jobbar mitt i mötesindustrin med samma information, då vi är övertygade om att det är ditt intresset för lyckade och framgångsrika möten samt att vara uppdaterad som utvecklar dig till ett eventproffs.


Event och andra områden vi bevakar och skriver om:

Möten, konferenser, mässor, utställningar, monterbyggare, kongresser, kickoffer, företagsevent, digitala event, hybrid-event, evenemang, digitala möten, festivaler, B2E-event och stora möten.

Event
Ett event är ofta ett specialarrangemang. Eventet ska fungera som plattform för överföring av företagets eller organisationens värderingar, idéer eller framtidsplaner. Ofta sker eventet med inslag av stämningshöjande umgänge, aktiviteter, underhållning, mat och dryck och ofta i för ändamålet specialdesignande miljöer. Eventarrangörer brukar mäta eventets effekter relaterat till uppsatta kommunikationsmål. Det som skiljer eventet från andra trivselarrangemang som jubileer och firmafester är att genomförandet av ett event alltid sker i harmoni med, och tydligt speglar, de kommunikationsmål som satts upp av arrangören.

Mässor

En mässa är ett evenemang, vanligtvis hålls en gång om året, det finns B2B- och B2C mässor. Nästan varje bransch har någon form av mässa och det genomförs tusentals varje år. De flesta B2B- mässorna är inte öppna för allmänheten utan är specifikt för representanter för företag inom den specifika branschen.

Festivaler

En festival är ett stort musik- eller annat kulturevenemang. Ordet kommer från latinets ”festi vale”, som ordagrant betyder ”slutet på faste-perioden”. Några typer av festivaler är musikfestivaler,  familjefestivaler, filmfestivaler, hamnfestivaler, pridefestivaler, ståuppkomikfestivaler, medeltidsfestivaler och stadsfestivaler. Festival ska inte förväxlas med karneval, som är ett gatutåg som på ett visst tema drar genom stadens gator, exempelvis studentkarneval.

Digitala möten

Digitala möten är möten som helt enkelt sker på digitaliserade plattformar, som exempelvis Zoom eller Skype. Det är möten som gör det möjligt för vem som helst att delta oavsett var de befinner sig, då man inte fysiskt behöver ta sig till en plats. Det finns dock flera olika typer av digitala möten, så innan du lär dig om hur du kan effektivisera dina möten, måste du också förstå vilken typ som passar bäst för dig. Det finns både telefonmöte, webbmöte och videomöte/livestreaming.

Videomöten är i princip samma sak som webbmöten, men har ofta bättre kvalité då det inte är webbkameran som används. Ett videomöte kan ofta vara som livestreaming, då det är en person eller en grupp som streamar, exempelvis en föreläsning, medan de övriga i mötet är åskådare.

Digitala event

Med dagens teknologi kan du arrangera ett eget digitalt event med befintliga system och utrustning men ibland kan stöttning behövas och en partner för att lyckas nå fram. Såväl i de kortare enkla Teams-webinarierna som i längre mer omfattande digitala sessioner finns stora möjligheter att uppnå ett fantastiskt resultat om man gör det på rätt sätt

Evenemang

Ett evenemang är ett specialarrangemang som ett led i en intern eller extern marknadsföring och som regel ett moment i en kommunikationsplan. Evenemanget ska fungera som mötesplats för överföring av värderingar och idéer i avsikt att påverka deltagarna och öka deras förståelse för till exempel en varas värden eller ett företags eller en organisations värderingar och framtidsplaner.

Event

Eventeffect Nordic AB
Vasagatan 28
111 20 Stockholm