Roslagen

Ön Marholmen i Roslagens skärgård, strax utanför Norrtälje, är en historisk plats som grosshandlare Nils Berg skapade i början av 1900-talet tillsammans med sin fru Hanna. Sedan dess har många funnit inspiration och vila här på ön och idag är Marholmen en destination för alla.

Konferens och kickoff på Marholmen

Genom åren har vi arrangerat tusentals möten, konferenser, kick-offer och events av alla de slag här på Marholmen. På den 34 hektar stora ön med broförbindelse till fastlandet, finns alla möjligheter att skapa ett minne för livet för dina deltagare. Med 368 bäddar fördelade på ett bekvämt hotell, mysiga stugor och charmiga villor, en mängd varierande lokaler och en lång rad aktiviteter, kan du skräddarsy ditt möte utefter ditt syfte, behov, önskemål och förutsättningar – året runt!

Roslagen

Boende på Marholmen

Vill gruppen bo i vårt bekväma hotell som ligger bara ett stenkast från bryggan, alla med egen balkong eller terrass? Eller kanske i våra mysiga och nyrenoverade skärgårdsstugor med egen braskamin och bastu? Här finns tre sovrum och upp till sex bäddar och gott om plats för att umgås och bygga laget! Sju hus och villor i olika storlekar och med massor av karaktär passar perfekt att hyra för den lilla konferensgruppen. Oavsett vad du väljer för din grupp, vågar vi lova ett boende i en miljö utöver det vanliga.

Våra konferenslokaler

På Marholmens 34 hektar finns oändliga möjligheter att mötas för upp 180 personer. Många möten äger inte bara rum inom väggarna på någon av våra ljusa och fullt utrustade konferenslokaler eller någon av de historiska byggnaderna med egen terrass med utsikt över havet och avskilt läge, utan ute i naturens eget mötesrum. 

Roslagen

Aktiviteter för att bygga laget

Är ni en grupp på 10 personer eller ett företag på 250 personer som vill hitta en rolig aktivitet att göra tillsammans och som passar alla? Hos oss hittar ni företagsevent och aktiviteter som bygger team och som alla kan delta i, oavsett fysiska förutsättningar, antal deltagare och storlek på budgeten. Alla aktiviteter leds av vårt egna aktivitetsteam här på ön.

Lugn och ro på konferensen?

Vill ni ta det lugnt, äta god mat och kanske gå på spa under konferensen? Då har ni kommit helt rätt. Mareld spa är det lilla personliga spat med ett solterapirum för harmoniska och avkopplade deltagare. Vill ni ändå komma ut i naturen och få frisk luft under er tid här på ön? Då kanske ni väljer att prova vårt Skogsbad eller varför inte ett uppfriskande kallbad med badtunnor och bastu på Badholmen.

Eller vill du bygga laget med adrenalin?

Vill ni vara ute i naturen, få adrenalin och vara fysiskt aktiva under konferensen? Då har ni kommit helt rätt. Vår populäraste aktivitet heter Marholmens Mästare och är precis som det låter – jättekul! Laga lunchen över öppen eld, ger er ut på Båtorientering, bygg laget i vårt utegym eller i en kanot eller kayak. Och låt inte vädret eller årstiden hindra er från att vara utomhus – vi skräddarsyr upplägg som funkar året runt.

Roslagen

Maten

Maten är en viktig del av alla möten och konferenser och här på Marholmen blir ingen besviken. Den klassiskt nordiska maten serverar köket med stor känsla och fantastiska smaker. Istället för att äta konferenslunchen i restaurangen, kan ni välja att samlas runt en av våra Ofyrer (en slags grill) någonstans på ön och skapa ett minne för livet för deltagarna.

Så fixar du en lyckad kickoff!

 

Med rätt planering kan en kickoff bli ett livslångt minne för dina deltagare. Här bjuder vår marknadschef Bibi Rydbacken på sina bästa tips till hur du fixar en lyckad kickoff.

 1. Ha ett tydligt syfte och mål.
  Vad ska slutresultatet bli? Kommunicera det tydligt till deltagarna så att alla vet vad som gäller.
 2. Välj platsen, miljön och inramningen noga.
  Platsen för kickoffen är viktig då den sätter tonen och stämningen för kickoffen. Miljöombyte främjar kreativitet och att komma bort från kontoret gör att man slappnar av, fokuserar på nuet och inte behöver fundera på vad man ska laga till middag.
 3. Håll en hög nivå på mötet.
  Involvera deltagarna redan i ett tidigt skede. Envägskommunikation i form av en lång powerpointpresentation av chefen gör ingen glad. Engagera deltagarna istället, exempelvis genom att ge dem någon liten uppgift att förbereda inför kickoffen, såsom en kort muntlig redovisning av något som har med kickoffens syfte att göra.
 4. Välj aktiviteter noga.
  Välj aktiviteter som speglar kickoffens syfte och mål. Är syftet att en grupp medarbetare ska lära känna varandra bör aktiviteten vara någon typ av samarbetsövning i lag, exempelvis Marholmens Mästare, eller Båtorientering. Är gruppen redan sammansvetsad kan aktiviteten vara mer utmanande, exempelvis en problemlösning som Escape Box.

Obs! Tänk på att alla deltagare ska kunna vara med på aktiviteten. Ordna alltså inte en halvdag med bergsklättring eller rodeoridning om det finns personer i gruppen som har fysiska begränsningar eller funktionshinder. Välj inte ett quiz om svenska schlagers som middagsunderhållning, om någon av medarbetarna inte växt upp i Sverige.

 1. Planera in gott om tid i agendan.
  Intentionen är god, men ofta blir agendan ganska pressad på en kickoff eller flerdagarskonferens. Planera in tid i agendan för deltagarna att träna, gå på spa, facetajma familjen eller bara ladda batterierna ensam eller tillsammans med kollegorna en stund mellan dagens aktiviteter och middagen.
 2. Följ upp!
  Till sist är det viktigt att följa upp kickoffen för att se om syftet och målet med den uppfylldes. Vad kan vi göra ännu bättre nästa år?

Hoppas dessa tips hjälper dig att planera en kickoff som blir ett minne för livet för dina deltagare.
Kontakta oss så hjälper vi dig att planera din nästa kickoff här på Marholmen!

Upptäck fler tips på konferens i Stockholm skärgård.

Sex anledningar att välja Marholmen för ditt nästa möte eller konferens!

 • 34 hektar storslagen natur och möjligheter i Roslagens skärgård, en timme från Stockholm och Arlanda
 • På ön finns ett stort och varierat utbud av konferens, mötes- och festlokaler för upp till 180 deltagare
 • Vårt eget aktivitetsteam arrangerar ett stort utbud av aktiviteter för alla syften
 • Över 200 rum med totalt 368 bäddar utspridda över ön i hotell, stugor och villor
 • Aktiviteter som alltid ingår är bland annat SkogsbadWalking Gym, motionsspår och grillplatser. Beroende på säsong ingår även lån av båt, kajak, kanot, äventyrsgolf & vår multicourt– och beachvolleybollbanor.
 • Vi är en Svanenmärkt anläggning och värnar om att vårda vårt arv och historia med ett långsiktigt och brett hållbarhetsarbete

Elsa Beskow spenderade mycket tid här och i åtskilliga av hennes klassiska verk kan man finna spår av inspiration från Marholmen.

Hur kommer man till Marholmen?

Ön har broförbindelse med fastlandet och det går lätt att komma till oss med bil. Funderar ni på hur ni ska ta er hit? Vi hjälper er att boka bussar för hela gänget!

En helt ovanlig mötesdag på Marholmen

Bland alla grupper som möts på Marholmen, är det få som väljer det som vi i branschen kallar ett ”Kalukamöte”, dvs kaffe, lunch, kaffe i en konferenslokal med fyra väggar. Nej, här passar nästan alla på att upptäcka ön, vårt spa eller vistas ute i naturen! Och som bekant finns inga dåliga väder, så det går lika bra att komma året runt. Så här kan ett typiskt möte hos oss se ut:

Ni välkomnas till Marholmen av någon av våra proffsiga projektledare som har superkoll på alla detaljer och dagens schema. Efter en förmiddags möte, som oftast innehåller en stärkande fikapaus och ibland inslag av promenadmöte runt ön, är det dags att avnjuta lunchen kring en av våra Ofyrer, där kocken grillar dagens lunch med havet som extra krydda.

Med påfylld energi samlas ni igen för ytterligare ett par timmars möte, innan det är dags för vår projektledare att göra ny entré. För nu är det dags för en teambyggande aktivitet! Bland våra mest populära aktiviteter finns Marholmens Mästare. Och alla som har sett programmet förstår vad det handlar om – en tävling där man använder både knopp och knopp. Bara ett förslag bland många aktiviteter som går att göra här på Marholmen!

Under kvällens middag kommer de lyckliga vinnarna att koras. Men innan dess finns det tid att koppla av i Mareld Spa, bada i badtunna på Badholmen eller bara koppla av på hotellrummet eller i våra mysiga stugor. Nästa dag är det dags att återvända till vardagen igen. Nu som en ännu mer sammansvetsad grupp, stärkt av den friska luften på Marholmen och nya gemensamma minnen.

Så här säger de som varit här…

”Jag skriver bara för att tacka för det fantastiska bemötandet vi fick under vår vistelse hos er på Marholmen. Jag personligen är otroligt tacksam för all din hjälp och att du ”went the extra mile” för oss (speciellt när vädret ställde till det), det underlättade verkligen, tack! Hela gruppen var imponerade över allt som Marholmen hade att bjuda på, allt från härliga rum till lugna promenadstråk”. //Maria

”En av de bästa konferensanläggningarna jag har varit på i Stockholmsområdet. Fantastisk mat, mycket bra spa, bra rum och lokaler. //Björn

”Superhärlig konferensanläggning i otroligt vacker skärgårdsmiljö med många olika gruppaktiviteter så som 5 kamp osv. Maten som serveras är väldigt vällagad och god, personalen är trevlig och professionell i sitt bemötande, anläggningen har gott om parkeringar.” // Mattias B, konferensgäst

”Väldigt lyckat. God mat från början till slut. Det är inte så vanligt att det är så. Bra boende och för att inte tala om vädret som var strålande härligt :)”

”Jag vill rikta ett stort Tack till er på Marholmen! Vi är jättetacksamma och har fått väldigt god feedback på att vi valde Marholmen. Fina lokaler och vacker miljö. Du har varit en strålande kontaktperson! Jag har skickat massor av mail och jag får alltid snabbt svar och du har löst alla våra ”problem”. Jag är mycket tacksam över din insats och ditt fina bemötande. Slutligen vill jag också säga att våra utländska gäster var väldigt imponerade av att få ett smakprov av den svenska skärgården.” // Johanna M, Swatch Group AB, konferensgrupp

 Boka ditt nästa möte, konferens eller kickoff på marholmen.se

Roslagen