Eventsystemguiden 2022 med marknadens aktörer och översikt på funktioner

Ladda ner guiden här.

Eventsystemguiden 2022

Event- och konferenssystem är ett område som har utvecklats i rasande fart under pandemin, många nya aktörer har dykt upp på marknaden. Samtidigt har befintliga leverantörer utvecklat nya funktioner och finesser. Eventeffect har nu gjort en unik kartläggning över aktörerna i Sverige, med syfte att ge dig som arrangerar möten och event en överblick av marknadens leverantörer.

I denna sammanställning hittar du system utvecklade för deltagarhantering på konferenser och kongresser, digitala plattformar för hybrida- och digitala event samt mässor.

Du hittar också leverantörer av systemstöd för matchmaking och andra inkluderande lösningar på möten.

Här listar vi 20 aktörer som är verksamma på den Svenska marknaden, och deras omsättning under 2021.

Lyyti omsatte 61  miljoner kronor 2021.

Trippus omsatte 30 miljoner kronor 2021.

vVenues omsatte 25,3 miljoner kronor 2021.

Invite People omsatte 10,8 miljoner kronor 2021.

ifairs omsatte 10,7  miljoner kronor 2021.

Ventla omsatte 8,7 miljoner kronor 2021.

Invajo omsatte 7,6 miljoner kronor 2021.

Lansera omsatte 7,3 miljoner kronor 2021.

Delegia omsatte 7 miljoner kronor 2021.

Twebcast omsatte 5,5 miljoner kronor 2021.

Confetti omsatte 5,5 miljoner kronor 2021.

Jirango omsatte 5 miljoner kronor 2021.

Onlinemässan omsatte 3,5 miljoner kronor 2021.

Axaco omsatte 3,2 miljoner kronor 2021.

Coeo omsatte 1,8 miljoner kronor 2021.

Exento omsatte 1,5  miljoner kronor 2021.

Guestlogic omsatte 1,5 miljoner kronor 2021.

Inväntar omsättning på nedan aktörer.

Invitedesk inga siffror, lanserades slutet av 2021 i Sverige.

Alla omsättningssiffrorna kommer från allabolag.se


Eventsystem

Ett evenemangssystem är ett datoriserat system som hjälper till att planera, koordinera och genomföra evenemang. Den är utformad för att effektivisera processen för händelsehantering genom att tillhandahålla ett centralt arkiv för all händelserelaterad information. Ett eventsystem kan användas för både små och stora evenemang, såsom konferenser, kongresser och bröllop.

Digitala event

Digitala evenemang blir allt populärare i takt med att tekniken förbättras och fler människor blir bekväma med att kommunicera online. De erbjuder ett bekvämt sätt att få kontakt med människor från hela världen utan att behöva lämna ditt hem eller kontor. Och med rätt planering kan de bli lika framgångsrika som personliga evenemang. Här är några tips för att planera och arrangera ett framgångsrikt digitalt event.

Digitala mässor

De senaste åren har det funnits en växande trend med digitala mässor. Dessa mässor hålls online och möjliggör ett bredare utbud av utställare och deltagare. Digitala mässor har många fördelar jämfört med traditionella mässor, inklusive ökad flexibilitet, lägre kostnader och en större publik.

Mötesappar

Evenemangsappar blir allt populärare som ett sätt att effektivisera evenemangsplaneringsprocessen. Genom att använda en app kan evenemangsplanerare hålla reda på alla viktiga detaljer på ett ställe. Detta kan hjälpa till att spara tid och pengar genom att undvika förvrängning i sista minuten. Dessutom kan appar ge deltagarna viktig information om evenemanget, såsom ett schema över aktiviteter och en karta över lokalen.

Konferenssystem

Ett konferenssystem är en uppsättning kommunikationsutrustning och programvara som används för att koppla ihop flera deltagare på olika platser så att de kan interagera med varandra. Konferenssystem används i en mängd olika miljöer, såsom affärsmöten, utbildningsseminarier och telekonferenser.

Hybridplattformar 

När det kommer till att arrangera ett evenemang finns det en mängd olika faktorer att ta hänsyn till. En viktig faktor är vilken typ av plattform du kommer att använda. Det finns många olika typer av plattformar tillgängliga, men hybridplattformar blir allt mer populära för evenemang. Hybridplattformar erbjuder det bästa av två världar – möjligheten att vara värd för ett evenemang online och personligen. Detta möjliggör mer flexibilitet och räckvidd när det kommer till evenemang.

Deltagarhantering

Ett evenemang är inte lyckat utan bra deltagarhantering. Deltagarhantering omfattar allt från kommunikation före evenemanget och incheckning, till support på plats och uppföljning efter evenemanget. Bra deltagarhantering ger en smidig evenemangsupplevelse för både arrangörerna och deltagarna.

Eventplattformar

En evenemangsplattform är en webbplats eller programvara som hjälper dig att planera, marknadsföra och hantera dina evenemang. Evenemangsplattformar effektiviserar evenemangsplaneringsprocessen genom att tillhandahålla verktyg som hjälper dig med allt från att skapa en evenemangswebbplats till att hantera din gästlista. Det finns ett antal olika evenemangsplattformar att välja mellan, så det är viktigt att hitta en som erbjuder de funktioner du behöver.

Bokningssystem 

Ett bra bokningssystem för evenemang kan spara mycket tid och krångel för både arrangören och deltagarna. Det kan hjälpa att hålla koll på vem som kommer och när, samt skicka ut påminnelser och uppdateringar om evenemanget. Ett bra bokningssystem ska vara lätt att använda och ha en mängd olika funktioner att välja mellan.

Matchmakingsystem

Matchmakingsystem för mässor ska bidra till att skapa ett mer effektivt sätt för företag att knyta an till varandra. Systemet är designat för att matcha företag med liknande intressen och produkter och ger information om potentiella partners i realtid. Detta gör det möjligt för företag att spara tid och pengar genom att lättare få kontakt med rätt partners.