TAK startar hösten med att bjuda in Ai Ventura till sin takterass IMA. Lokalen som har plats för 70 personer sommartid och 50 personer under vintermånaderna är restaurangens senaste tillskott av mötes & eventytor. Ai Ventura utbildade sig till konditor i japan och har bland annat drivit ett eget konditori i Tokyo. Sedan 2013 bor Ai i Sverige och har gjort stor succé med sitt pop-up café Bon Aibon. Hon har också släppt kokboken ‘Japanska Bakverk’ på Natur & Kultur.
“När jag flyttade till Sverige märkte jag att intresset för japansk mat var stort men att väldigt få hade någon relation till japanska bakverk. Det har sedan dess varit lite av mitt mål att introducera det japanska till svenska fikabord. Därför känns det roligt att återigen få TAK som arena för detta” säger Ai Ventura.
https://www.youtube.com/watch?v=RYLFwy1C3ok&feature=youtu.be
Från TAKs håll hoppas man med Ai kunna bjuda på någonting som du vanligtvis inte hittar så lätt i Sverige annars.
“Jag tror verkligen att även om de flesta är väl förtrogna med japansk mat idag så är det väldigt få som har provat japanska bakelser och kakor. Därför känns det roligt att erbjuda stadens fikaälskare någonting nytt” avslutar TAKs VD Henrik Jakobsen.
