Vår Gård är en mötesanläggning vid havet i hjärtat av Saltsjöbaden. Här välkomnas hotell, konferens och restauranggäster som vill njuta av vacker miljö, storslagen konst och kulinariska matupplevelser. Vi brinner för att skapa hållbara upplevelser genom att värna om våra gäster, varandra och vår miljö.
I vårt kök läggs stort fokus på närproducerat och ekologiska råvaror i säsong. Vi lagar mat från grunden med högsta kvalitet och medvetenhet. Här finns en passion för nytänk och hållbarhet som resulterat i vårt populära koncept No Waste, Just Taste. En kulinarisk middag skapad på enbart överblivna råvaror. Att lyfta fram lokala råvaror och undvika matsvinn är en stor del av vår matfilosofi.
Om tjänsten som köksmästare:
Nu söker vi en talangfull och driven köksmästare som vill följa med på vår fantastiska resa. Vi behöver dig som vill utveckla och optimera nya och befintliga koncept inom Vår Gårds restaurang, bageri och Vincafé. Tillsammans med vår Food & Beverage Manager Liam Ginnane kommer du vara med om ett spännande nytt projekt och forma vår nya à la carte restaurang och bar som öppnar under 2021. Här kommer våra gäster få en unik upplevelse med god mat och dryck i vår vackra sekelskiftesvilla Skärtofta med utsikt mot havet.
Din viktigaste uppgift blir att ansvara för drift, utveckling och resultat av Vår Gårds köksteam och matfilosofi samt att hitta nya möjligheter som leder till ökad lönsamhet.
Dina erfarenheter och kunskaper:
Vi söker dig som är kreativ, älskar mat och har ett högt kvalitetstänk i allt från råvaror, recept och utbud för att skapa den bästa gästupplevelsen. Du är en lyhörd och god ledare som är mån om dina medarbetare och värdesätter ansvar, engagemang och gemenskap.
Att sälja kommer naturligt för dig och du drivs av att se resultat och lönsamhet. Du har en bred kompetens gällande råvaror, hållbarhet och kostnadskontroll och har lätt för att jobba med externa samt interna nätverk. Du är en god kommunikatör och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Vi tror att du idag har en liknande tjänst inom hotell & restaurang och har tidigare erfarenhet från a la carte, catering, events och konferensdrift. Du kan redovisa enastående affärsmässiga resultat likväl mjuka mål som personal och värdskap och är redo för ett nytt steg i karriären.
Dina ansvarsområden:
- Köksteam
- Hotellfrukost
- Konferensmenyer
- Vincafé
- Festmenyer
- Events & Catering
- Lager
- Restaurang Skärtofta, meny och matkoncept (nyetablering 2021)
- Bar Skärtofta, barmeny (nyetablering 2021)
I tjänsten ingår också:
- Personalansvar för ovanstående avdelningschefer/ funktioner, vilket innebär utbildning och vidareutveckling av personal, rekrytering och att rätt verktyg finns för att nå uppsatta mål.
- Bruttovinster enligt budget, vilket innefattar menykalkylering.
- Schemaläggning (Caspeco)
- Resultatansvar för köket och dess funktioner.
- Ansvar för rapportering till ekonomifunktionen och F&B manager gällande egna avdelningen.
- Ansvar för att en hög service- och kompetensnivå upprätthålls på de egna avdelningarna.
- Bemanningsoptimering
- Tidrapportering/löneredovisning till ekonomiavdelning.
- Gästnöjdhet
- Att hålla avdelningsmöte enligt mötesstruktur.
- Delaktighet i driftsmöten för Vår Gård.
- Att tillsammans med övriga avdelningschefer ombesörja för att kvalitén på F&B avdelningarna håller högsta kvalitet.
- Upprättande och säkerställande av att alla rutiner och policies finns nedskrivna inom det egna ansvarsområdet.
- Övriga uppgifter kan tillkomma via närmsta chef
- Som köksmästare rapporterar du direkt till F&B Manager Liam Ginnane.
Villkor:
- Tjänsten är på heltid med tillämpad provanställning i 6 månader.
- Arbete sker dagtid, kvällstid och helger
- Anställningsstart omgående eller enligt överenskommelse.
- Sista ansökningsdag 20 februari 2021.
- Ansökan skickas till [email protected]