Nu presenterar FFCR Göteborg årets line-up av heta branschprofiler som kommer att gästa mässcenen den 18–19 september på Prioritet Serneke Arena. Från stjärnkockar till entreprenörer och branschexperter – kommer scenområdet minst sagt vara ett smörgåsbord för de som suktar efter inspiration och expertis från några av branschens mest kända kockar.
På scen ses bland andra Desirée Jaks, hyllad kock och kreativ ledare på Spesso, samt Frida Ronge, känd för sitt nyskapande arbete inom nordisk-japansk matlagning. Dessutom gästar Thomas Sjögren, en av Sveriges mest prisade kockar och Johan Backéus, vinnare av Årets Kock 2017 – alla redo att dela sina insikter, erfarenheter och passion för matlagning och innovation.
Frida Ronge
Frida Ronge är en prisbelönt kock, författare och medgrundare av restaurangerna vRå, Råkultur, TAK Stockholm och TAK Oslo.
Thomas Sjögren
Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets kock” och han blev den yngsta segraren någonsin. Sjögren driver bland andra restaurang Signum.
Desirée Jaks
Desirée Jaks är kreativt ansvarig på restaurang Spesso och är med i Kocklandslaget. År 2024 tog hon fram Årets Rätt – en klimatsmart rätt baserad på ”havets superhjälte”.
Johan Backéus
Johan Backéus är vinnare av Årets Kock 2017 och driver idag restaurangen Naturaj.
Richard Waje
Richard Waje är en välkänd kock från västkusten som har utvecklat matlagningen inom den nordisk-japanska stilen. Ni kanska har smakat på Wajes chickenthai? Hans signaturrätt!
Richard Juhlin
Richard Juhlin är världens främsta champagneexpert och även författare.
Jenny Ståhlberg
Jenny Ståhlberg är ambassadör för Smaka på Västsverige och sous chef på Billingehus.
Lennart Wallander
Lennart Wallander är en välkänd röst inom HORECA-branschen då han i decennier har spanat in de hetaste mattrenderna och skrivit årliga trendspaningar.
Johan Kullberg
Johan Kullberg äger restaurangen Mugworth i Göteborg – som är rankad tjugonde plats på Sveriges bästa restauranger.