Om Albin Edberg
Albin Edberg driver idag eget företag, Edberg Mat & Inspiration, där han tar sig an en rad olika projekt inom matlagning, från konsultuppdrag till privata middagar och innehåll för sociala medier. Något han kommer fortsätta med vid sidan av uppdraget för Carotte. Tillsammans med komikern Johan Hurtig Wagrell driver han dessutom YouTube-kanalen King i köket, där de utforskar spännande matlagning på ett underhållande sätt.
Med en passion för hållbarhet och ett nytänkande angreppssätt på matlagning strävar Albin efter att använda råvaror på ett miljömedvetet och resurseffektivt sätt, samtidigt som han skapar rätter som både är innovativa och fulla av smak.
Namn: Albin Edberg
Ålder: 30 år
Familj: Fru och dotter 6 år
Bor: Hägersten, Stockholm
Sysselsättning: Egenföretagare inom mat, dryck och event och ny kulinarisk ledare på Carotte
Förebild: Tommy Myllymäki
Lagar helst just nu: Oh… Sjukt sugen på fläsklägg just nu.
Restaurang att besöka: Just nu i Stockholm? Bacchanale. I världen? Sezanne i Tokyo, om man har en kontantinsats över.
Stoltaste ögonblick i karriären: Guldet på Bocuse d’Or Europa 2014. Och när jag betalade ut min första lön till mig själv.
En ingrediens jag alltid ska ha hemma: Smör, god olivolja, hel svartpeppar, mjölk till kaffet
Bästa matminnet: Per Se i November 2017, med min fru Fixi. Vi var nykära och drack sjukt dyrt vin.
Om jag inte var kock skulle jag: Journalist kanske? Gillar att skriva och att prata med människor.
Mitt bästa tips i köket: Trimma upp allt ett snäpp. Lite mer smör, lite mer salt, lite mer syra, lite mer värme…
Favoritkrydda: Korianderfrö och espelettepeppar
En maträtt jag aldrig tröttnar på: Japansk curry
Min drömresa för matupplevelser: Har aldrig varit i San Sebastian!
Carotte, som grundades i Saltsjöbaden för över fyrtio år sedan som ett premiumcateringföretag, är idag en av Sveriges mest välrenommerade cateringleverantörer. Bolaget har utvecklats till att även driva flera restauranger, konferensanläggningar och eventverksamheter i Stockholm, Göteborg och Jönköping. Genom rekryteringen av Albin Edberg vill Carotte ytterligare förstärka sitt fokus på högkvalitativa matupplevelser.
Albin Edberg, ursprungligen från Jönköping, har en lång och imponerande meritlista. Han har bland annat tävlat som commis tillsammans med Tommy Myllymäki i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d’Or i Lyon, där teamet tog hem en bronsmedalj. Under tävlingen samarbetade han även med Erik Beckman, som idag är en del av Carotte och arbetar på restaurangen i Werket, Jönköping.
Förutom sin framgång i Bocuse d’Or har Albin visat sin kulinariska skicklighet genom att ta en andraplats i det populära TV-programmet Kockarnas Kamp år 2022. Han har dessutom arbetat på flera av världens mest erkända restauranger, både i Sverige och internationellt, inklusive Per Se i New York, Manresa i Kalifornien, Amass i Köpenhamn, samt på svenska restauranger som Sjön, Djuret, Omakase Köttslöjd (Flickan) och Tak.
– Han tar sig an ett nytt street food-koncept med samma lätthet, skicklighet och glädje som en sjurätters middag i de finare salongerna. Jag är helt övertygad om att Albin kommer tillföra mycket till vår verksamhet tillsammans med vårt befintliga team, säger Anette Willberg, COO och vice vd för Carotte Food & Event.
Albin Edberg kommer att leda det kulinariska teamet och säkerställa att Carottes kärnvärden genomsyrar alla delar av verksamheten. Förutom sin roll i den kreativa utvecklingen av Carottes matupplevelser kommer han även att vara tillgänglig för exklusiva event och cateringuppdrag. Hans arbete stöds av Carottes omfattande resurser, inklusive restauranger, eventlokaler och professionell serveringspersonal.
Parallellt med sina egna uppdrag kommer Albin att fokusera på utvecklingen av Carotte och bidra med sina erfarenheter och idéer för att driva företaget framåt.
– Carotte och köksteamet har ett driv framåt och en förmåga att ständigt förnya sig – vilket deras tillväxtresa är ett kvitto på. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer, samtidigt som vi kommer ha mycket roligt på resan vi har framför oss, säger Albin Edberg, ny kulinarisk ledare på Carotte.