Almedalen digitalt 2020. Här samlar vi material om digitala initiativ under Almedalsveckan 2020.

Tre starka initiativ för en digital Almedalsvecka

Sedan beskedet kom att Almedalsveckan 2020 ställs in har det presenterats flera digitala alternativ, Elmia med Elmiadalen, Boinstitutet med Digitala Almedalen och nu senast Aftonbladet. Läs om alla tre projekten här.

Almedalen digitalt
Digital Almedalsvecka

Elmiadalen
Elmia vill bidra till att möjliggöra en digital version av Almedalen genom samverkan.

https://www.elmia.se/om-elmia/elmiadalen/


Aftonbladets lanserar digitalt alternativ till Almedalen

https://via.tt.se/pressmeddelande/aftonbladets-lanserar-digitalt-alternativ-till-almedalen?publisherId=3235399&releaseId=3276569


Digitala Almedalen c/o Boinstitutet

Digitala Almedalen lockar femtio organisationer – här är programmet!

Tre dagar med webbsända seminarier och mingel med tema bostäder och samhällsutveckling. Den 29 juni startar Digitala Almedalen c/o Boinstiutet, i samarbete med Boklok och Stellar Capacity. Tillsammans med femtio inbjudna organisationer arrangeras över sextio programpunkter.

 

Digitala Almedalen c/o Boinstitutet

 


Andra arrangörer:


Inbjudan – digitala Almedalsveckan 2020

Ett 20-tal seminarier och debatter om säkerhet, otrygghet och brottsdrabbade, det är innehållet i Stiftelsen Tryggare Sveriges program under ”Digitala Almedalsveckan 2020”.

Mellan den 29 juni och 1 juli arrangerar Stiftelsen Tryggare Sverige, tillsammans med Aktuell Säkerhet, Nacka kommun, Helsingborgs stad, Ekobrottsmyndigheten, mySafety försäkringar, MTR m.fl., ett 20-tal aktiviteter med fokus på säkerhet, trygghet och brottsdrabbade.

Medverkar gör bland annat den särskilda utredaren Ann-Sofie Hermansson (S), chefsåklagare Stefan Lundberg (Ekobrottsmyndigheten), partisekreterare Juno Blom (L) samt de rättspolitiska talespersonerna Johan Hedin (C) och Adam Marttinen (SD) m.fl.

Här finner du ett utförligt program för Almedalen 2020: http://tsv.nu


 

”Virtual Almedalen” med Offentlig Affärer

Offentliga Affärer i Almedalen

 


Futurion lanserar ett digitalt Almedalen – DigitAlmedalen

Futurion lanserar ett digitalt Almedalen – DigitAlmedalen


Information utskickad från arrangörerna av Almedalsveckan

Almedalsveckan flyttas till 2021
Huvudarrangörerna av Almedalsveckan har i samverkan med Region Gotland beslutat att inte genomföra Almedalsveckan med anledning av den pågående pandemin.

Under åren har flera hundra journalister befunnit sig i Visby under Almedalsveckan. Varje dag är det ett politiskt tal från scenen i Almedalen och utöver det pågår det evenemang i Visby som berör en stor bredd av samhällsfrågor.

Det som är unikt med Almedalsveckan är att en stor bredd av aktörer inom offentlig, privat och ideell sektor, träffas under en vecka i Visbys trånga gränder för att diskutera viktiga samhällsfrågor.

Almedalsveckans kärna och grunden i varumärket har sin grund i de fysiska möten, formella och informella samtal, som händer under i Visby, på Gotland vecka 27. Kärnan i veckan är de politiska partiernas tal i Almedalen.

Huvudarrangörsgruppen och Region Gotland fokuserar nu på att utveckla kärnan och arbeta med det som understryker de grundläggande värdena, inför Almedalsveckan 2021.

Vi säger redan nu – varmt välkommen till Almedalsveckan 2021!