Karin Sundgren från Vår Gård i Saltsjöbaden tar hem priset som Årets Möteskock 2019.
De 19 kockarna som gjorde upp om titeln Årets Möteskock fick i uppgift att tillaga en tvårätters konferensmåltid ur ett hållbarhetsperspektiv.
Juryn bestod av Sayan Isaksson, Linnéa Liljedahl och Norbert Lang.
Vinnarmotivering:
Modern, elegant, sofistikerad, estetisk, smaksäker, hantverksmässig och ärlig.
Tanken bakom tävlingen är att uppmärksamma den kulinariska upplevelsen i samband med konferenser genom att årligen utse Sveriges bästa möteskock.
– Vi är medvetna om att många av Sveriges bästa kockar arbetar på konferensanläggningar runt om i landet. Kockarna ges en möjlighet att visa sina kunskaper i form av en matlagningstävling, samtidigt som deras respektive försäljningsavdelning på plats får marknadsföra sin anläggning mot en utvald grupp inbjudna mötesbokare, säger Joel Dean, projektledare för Årets Möteskock säger Joel Dean.
På andra plats i Årets Möteskock kom Emma Fyman från Två Skyttlar och på tredje plats kom Oscar Nyman från Sigtuna Stadshotell.