Stockholmsmässan är stolta över att för tredje året i rad genomföra Hållbarhetsdagarna – en unik tvådagarssatsning för medarbetarna. Hållbarhetsdagarna arrangeras för att öka kunskapen om företagets hållbarhetsarbete samt inspirera till fortsatta hållbarhetsinitiativ. Här får medarbetarna – under arbetstid – gå på föreläsningar, prova-på-aktiviteter och lära sig mer om företagets fokusområden. I år välkomnas Mässrestauranger som ny samarbetspartner, vilket stärker Stockholmsmässans engagemang och samarbete för hållbarhet och innovation.
Hållbarhetsdagarna äger rum 17–18 september med utgångspunkt i företagets fokusområden inom hållbarhet – Sustainable Community, Sustainable Environment och Sustainable Innovation. Årets upplaga bjuder på flera nya aktiviteter med fokus på innovation, säkerhet och cirkularitet.
– Jag känner mig stolt över att vi på Stockholmsmässan kan erbjuda våra medarbetare den här möjligheten på arbetstid. Det är en inspirerande del av arbetsveckan som stärker vårt engagemang och vår gemenskap, samtidigt som vi investerar i en bättre framtid och en mer ansvarstagande bransch, berättar Linda Elmén, hållbarhetschef på Stockholmsmässan. Genom vårt samarbete med Mässrestauranger får vi dessutom ett helhetsperspektiv där mat och dryck, en viktig del av vår vardag och vid varje evenemang, också blir en del av vår gemensamma hållbarhetsresa. Tillsammans gör vi skillnad.
Restaurangsafari, AI-föreläsningar och cirkulär ekonomi på agendan
I år bjuder Stockholmsmässans samarbetspartner Mässrestauranger in till en restaurangsafari som leds av Fredrik Stridh, verksamhetsutvecklare på Mässrestauranger. Safarin tar dig runt bakom kulisserna, in i Mässrestaurangers kök och utrymmen och visar hur mat och dryck tillagas och når Stockholmsmässans besökare.
– Vi är glada över att få ta en aktiv del i hållbarhetsarbetet i anläggningen. För oss är det sedan länge naturligt att arbeta hållbart men vi behöver ständigt utveckla oss och Hållbarhetsdagarna är ett mycket bra initiativ. Det ger oss en plattform att visa hur restaurangbranschen kan leda vägen mot mer hållbara matupplevelser och samtidigt stärka vårt samarbete och relation med Stockholmsmässans kunder, säger Maria Stridh, vd på Mässrestauranger.
Bland höjdpunkterna i årets program syns även en frukostföreläsning på temat AI, dess framfart och möjligheter tillsammans med Keke (Fredrik) Rahnasto, Product Innovation Manager på MyNewsdesk. En föreläsning inom säkerhet tillsammans med Per Edquist, specialist inom Polisen region Stockholm. Föreläsningen knyter an till Stockholmsmässan och Stockholms stads fokus på säkerhet, trygghet och krisberedskap – ett område där Stockholmsmässan sticker ut genom att vara den enda mäss- och eventanläggningen i Sverige med en certifiering enligt den internationella standarden SHORE. Anna Haettl, hållbarhetsjurist och entreprenör kommer föreläsa på temat cirkulär ekonomi och vad det innebär samt vad vi som individer kan göra för att stödja en cirkulär omställning.
Medarbetarna kommer även kunna följa med på taksafari hela vägen upp på taket och där titta på solcellspaneler med Stockholmsmässans fastighetschef Leif Dahllöf, prova på yoga, gå på AI-workshop, testa på danskonceptet Flow & Glow, springa inomhuslopp i anläggningen samt få möjligheten att köpa och sälja kläder via en gemensam loppis.