Det sägs att hälsotrenden, oavsett inriktning är den mest inflytelserika trenden i vår del av världen. Överallt kan man läsa om det senaste superfröet, gröna smoothies och nya löpartrenden där anmälningarna till olika lopp nästan fördubblats enligt Svenska Friidrottsförbundet. Tre av fyra svenskar anser sig vara hälsosamma.
Några av de populära trenderna är Clean eating, yoga, meditation och miljömärkt mat som passar alla deltagare. Några av de anläggningar som hakat på trenden är Sabis Hotell & Möten, de lägger fokus på något som de kallar balansrätter. Det innebär att rätterna som besökarna beställer är märka med Balans och innehåller en en mix av
smarta kolhydrater, bra protein, nyttiga fetter och högt grönsaksinnehåll.
Enligt en undersökning gjord av Livsmedelsverket så är detta vad som oroar flest konsumenter och experter när det gäller mat:
Konsumenterna rangordnar sin oro så här:
1. Miljögifter
2. Tillsatser
3. Mikrobiell matförgiftning
Experterna rangordnar sin oro så här:
1. Felaktigt sammansatt kost
2. Mikrobiell matförgiftning
3. Naturliga gifter
4. Miljögifter
5. Tillsatser
Läs mer här.