Den svenska mötesindustrin har drabbats hårt på grund av coronapandemin det senaste året. Det stoppar inte Golfbaren från att satsa stort. Samtidigt som de fortsätter att utveckla sitt koncept – The Minigolf Experience
– Vi såg redan under 2020 att vår verksamhet utomhus på sommaren trots allt fungerade bra. Minigolf är ”coronavänligt” och folk vill och behöver ha socialt utbyte, så vi ligger rätt i tiden med vårt erbjudande av enkla sociala aktiviteter och häng, corona eller ej. Så vi väljer att satsa framåt, säger Golfbarens grundare Hans Olofsson.
Utöver de tre etablerade minigolfanläggningarna utomhus i Aspudden, Kristineberg och Jungfrusund, samt inomhusanläggningen Swing by Golfbaren, företagets flaggskepp i Vasastan, sätter Hans Olofsson och hans designteam tänderna i ytterligare två nya projekt, dels en klassisk utomhusbana i Nacka Strand med marin koppling som öppnar i maj, och dels en inomhusbana i den gamla Signalfabriken i Sundbyberg med plats för möten, after work, middagar och fester, som öppnar i september.
– Tidigare i april satte vi spaden i marken för Golfbaren Nacka Strand, som blir en helt ny utomhusbana som byggs i området Kajen alldeles intill farleden. Signal by Golfbaren är en storsatsning för oss med ett spännande läge i Sundbybergs mittpunkt. I den gamla Signalfabriken tar vi tillvara på historiken och skapar en mötesplats på tema industrial chic med bistro/bar och, förstås, riktigt vass minigolf. Vi letar löpande efter rätt platser. I bägge dessa fall är det platser vi kollat på genom åren men det var först nu som två fastighetsägare kom med förslag som passade oss perfekt.
– Vi har jobbat med Alexander i flera år då han har arrangerat en rad event hos oss. Han har en stark kompetens när det kommer till marknadsföring i praktiken, att locka människor, kändisar och profiler till platser och varumärken. Vi ser att han kommer att vara bra på dra folk till Golfbaren samt stärka vårt genomförande av olika event ytterligare. Dessutom har han en härlig personlighet som passar in bra hos oss med glädje och genuin vilja att ta väl hand om gäster, säger Hans Olofsson.