I årets noggrant utvalda startfält av utställare, scenframträdanden och talare ser vi bland annat Kaj Török, hållbarhetschef på Max Burgers. Vidare diskuteras tävlingsdrömmar för Unga Kockar ledd av stjärnskottet Thilda Mårtensson, tidigare vinnare av Bocuse d’Or Commis Award och Gymnasie-SM, och framtidens produkter i Big Meets stora testkök. Stort fokus kommer även att läggas på debatter och föreläsningar kring kompetensförsörjning och minskat matsvinn.
Nytt för årets mässa är additionen av Sweden Foodtechs stora foodtech-konferens ”Big Meet”. Denna utgörs av fantastiska talare, paneler och nätverkande samt diskussioner om hur nya produkter och tjänster från framtidens kök kommer att klara sig i nästa generations livsmedelssystem.
Dessutom avgörs några av Sveriges viktigaste tävlingar för unga kockar på plats med Restaurangakademiens Årets Unga Kock och Bocuse d’Or Sweden Commis Award Årets Unga Kock samt Årets Unga Sommelier, arrangerad av det gastronomiska sällskapet Chaîne des Rôtisseurs. Tävlingarna i år har ett mycket lovande startfält där konkurrensen kommer att vara stenhård.
Publikfavoriterna och de numera klassiska Gastronord tävlingarna såsom Glass-SM och Vinnordic Wine Challenge väntas också locka en stor publik.
På plats är även Stellagalans årliga Forum och det nyinstiftade priset ”Årets Stellatjärna”, ett genusneutralt pris som belönar jämlikhetsarbete. Här bjuder man in till både jämställdhetsdebatter och mingel.
Årets utställare bokas fortfarande löpande, och i år finns många spännande företag och produkter med i startfältet.
– Vi har jobbat stenhårt med att skapa en helhet och en riktig mening med Gastronord. Vi har utvärderat tidigare år och försökt skapa en helt unik mötesplats för branschen, där vi genom upplevelser, smaker, samtal och debatter tillsammans kan verka mot en mer hållbar, välsmakande och jämlik framtid. I år ska vi visa att vi är på väg att skapa en ny mötesplats för branschen som handlar om framtidens mat och dryck, säger Monika Johannesen Widholm, projektledare Gastronord.
Den 10 april bjuder Eventeffect och systersajter in till föreläsning och mingel mitt under Gastronord på Stockholmsmässan, årets stora händelse för HoReCa-branschen. Läs mer och anmäl dig här. Hoppas vi ses!
HoReCa är en förkortning som står för Hotell, Restaurang och Catering. Denna term används för att beskriva den sektor av ekonomin som omfattar företag och verksamheter som är inriktade på att tillhandahålla mat, dryck och boende för konsumenter. Inom HoReCa-sektorn ingår allt från små kaféer och lokala restauranger till stora hotellkedjor och cateringföretag. Det är en betydande del av den globala serviceindustrin och spelar en viktig roll i att tillhandahålla mat- och dryckestjänster samt boende för människor när de reser eller besöker olika platser.