I höst drar FFCR västerut för att återigen samla hela HORECA-branschen för västra Sveriges största mässa! Den 18 – 19 september slår Prioritet Serneke Arena upp portarna för branschens mest inflytelserika kockar, beslutsfattare, trendspanare och över 100 leverantörer.
Det finns ingen mässa i Västsverige som samlar hela HORECA-branschen på en plats – förutom FFCR! Här får beslutsfattare eller branschkollegor chansen att träffa både stora och små leverantörer som presenterar de allra senaste produktnyheterna i höst. Ledande varumärken såsom Martin & Servera, Findus, Menigo, Lantmännen, Wexiödisk, Arla och Rational kommer vara på plats, men även flertalet av Västsveriges lokala uppstickare som mättar både sinnen och nyfikenhet.
Ett nytt scenkoncept
För FFCR är inget år sig likt då HORECA-branschen ständigt förändras och det som var trendigt i fjol är numera passé. Liksom branschens utveckling, är FFCR:s mässor aldrig sig lika. Scenkonceptet i Stockholm tog publiken på en kulinarisk trendresa genom några av världens största städer, men i höst kommer smaklökarna få utforska den svenska tallriken. I Göteborg är årets scenkoncept” Swedish Plate” då trenden mot alltmer hållbart, lokalt och smart har letat sig ner till minsta lilla blad. I kombination med kreativitet och både nya och gamla tekniker bjuds publiken på råvaror och smaker, men i ny tappning.
Årets moderator
Någon som jublar över årets scenkoncept är ingen mindre än en av Sveriges ledande matkreatörer Lisa Lemke – som kommer att moderera FFCR Göteborg i höst. Lisa driver två restauranger i Falkenberg där hon bor tillsammans med sin man och två barn och det är här som fokuset på hållbarhet och närproducerad mat kommit att ligga henne varmt om hjärtat.
– Swedish Plate genomsyrar hela mitt DNA, säger hon med ett stolt leende och tillägger:
– Alla kan göra någon förändring som bidrar till att vi ger våra svenska producenter ännu bättre förutsättningar att skapa hållbara företag och produkter som folk faktiskt vill ha. När man vet varifrån maten kommer, smakar ens måltid genast mycket bättre.
Med scenkonceptet ”Swedish Plate” som utgångspunkt kommer Lisa Lemke leda FFCR- mässan i Prioritet Serneke Arena i höst. Över 100 leverantörer kommer visa upp årets hetaste produktnyheter och branschkollegor ges möjligheten att knyta nya kontakter för att forma branschens framtid.
En mässa – fem städer i Norden
FFCR-mässan arrangeras i fem städer i Norden; Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Tammerfors. Efter Göteborg 2024 kommer mässan till Stockholm 29–30 januari 2025 – som är Sveriges största mässa för HORECA-branschen!
Läs mer om mässan i Göteborg: https://www.ffcr-goteborg.com/…