Hela besöksnäringen har brist på utbildad restaurangpersonal, samtidigt som många nyanlända har svårt att komma ut på arbetsmarknaden. Därför startar Gröna Lund en restaurangskola på tivolits restauranger.
Restaurangskolan som är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Tillväxtverket kommer ge trettio personer en tre månader lång restaurangutbildning av Gröna Lunds personal.
När de sedan är klara med utbildningen finns det möjlighet för eleverna att fortsätta att jobba inom restaurang på Gröna Lund eller söka sig någon annanstans.
”Restaurangskola är helt enkelt en riktig win-win-situation”
– Det är ingen hemlighet att alla i besöksnäringen skriker efter restaurangpersonal, såväl kockar som kallskänk, köksbiträden och servis. Dessutom såg vi en möjlighet där vi som privat aktör kunde vara med och hjälpa nyanlända att komma ut i arbetslivet, äger Samuel Cabrera, kökschef på Gröna Lund och fortsätter:
– Vår nya restaurangskola är helt enkelt en riktig win-win-situation. Vi har redan hittat entusiastiska personer som vi utbildar nu under våren och som kommer att ha möjlighet att börja jobba i våra kök och restauranger.
Läs mer: Världsklass Uppsala beviljar 1,3 miljoner till evenemangsarrangörer