Memorio, som redan driver flera välkända konferens- och mötesanläggningar, inklusive van der Nootska Palatset och Cedergrenska Tornet, samt hanterar matservering för 7A i Gamla Posthuset och Soppteatern i Stockholms Stadsteater, utökar nu sin portfölj ytterligare.
Stora Brännbo är en välkänd pärla i konferensvärlden, belägen i hjärtat av Sveriges äldsta stad, Sigtuna. Anläggningen, som är omgiven av naturskön miljö och ligger strategiskt en kvart från Arlanda, har en genuin skandinavisk atmosfär. Ursprungligen byggd i mitten av 50-talet som Kommunskola, har byggnaderna ritats av arkitekten Tore Axén. Sedan 2007 har Stora Brännbo fungerat som konferens- och hotellverksamhet med bevarad 50-talsarkitektur och inredning av designers som Stig Lindberg, Bruno Mathsson och Josef Frank. Anläggningen erbjuder 101 hotellrum, 38 konferenslokaler och ett kök som kan servera upp till 170 personer. Dessutom är Stora Brännbo Svanenmärkt och utvald av Svenska Möten.
Anna Bengtsson, VD för Memorio, uttrycker stolthet över det nya förvärvet: ”Vi är oerhört stolta över att få möjligheten att ta över stafettpinnen och vidareutveckla Stora Brännbo. Denna anläggning har en rik historia och ett gott rykte. Vi ser fram emot att föra vidare denna tradition samtidigt som vi vill tillföra vår prägel och en del nytänkande. Gästerna kan förvänta sig spännande satsningar. Stora Brännbo ska vara en plats där idéer föds, samarbeten stärks och minnen skapas.”
De nuvarande ägarna, Qarlbo Property AB, behåller fastigheten men överlåter verksamheten för att fokusera på fastighetsförvaltning. Erika Ståhl, CFO i Qarlbokoncernen, säger: ”Vi har sökt efter en erfaren aktör för att ta över verksamheten i denna klassiska anläggning och är säkra på att gäster, personal och övriga intressenter kommer att möta en professionell aktör i Memorio.”
Memorio planerar ambitiösa nyheter för Stora Brännbo, inklusive nya wellness-program och avkopplingsaktiviteter för att främja hälsa och välbefinnande hos gästerna. Fokus kommer också att läggas på att utveckla de kulinariska upplevelserna med ett utökat gastronomiskt erbjudande, baserat på lokala råvaror och hållbarhet.