Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år. Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling så det är roligt att se att så många bidrag håller en hög gastronomisk nivå, säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020.
Vidare till kvaltävlingen från platser där möten är möjliga.
Adam Nilsson – Konstnärsbaren, Stockholm
Sonny Tapper – Aveqia, Stockholm
Mattias Jönsson Caesar – På skissernas, Lomma
Jessie Sommarström – Urban Deli, Stockholm
Martin Karlsson – Grenna Hotell, Gränna
Niklas Ekholm – Hackholmssund Konferens, Bro
Marcus Bremdal – Konstnärsbaren, Stockholm
Magnus Åkerström – Stadshuskällaren, Stockholm
I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar. Jurygruppen består av:Daniel Höglander (Aloë), Florencia Abella (Ekstedt), Jacob Holmström (Gastrologik),Magnus Ek (Oaxen Krog & Slip), Saori Ichiara (Ichi), Sayan Isaksson (Isaan’), Adam Dahlberg (Adam/Albin), Tommy Myllymäki (Aira & Årets Kock 2007).
Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki. Tävlingsledare är Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.