Hallå där… Mårten Kask, vd på Westers.
Ser ni några trender för julbord i Stockholm och vad efterfrågar kunderna?
– Det traditionella, svenska julbordet är fortfarande starkt efterfrågat. Allt mer fokus skiftas dock mot hållbara alternativ. Det vill säga närodlat, ekologiskt och efter säsong. Vi ser även en klar ökning av förfrågningar kring vegetariska och veganska alternativ, en självklarhet snarare än en trend, säger Mårten och fortsätter:
– Vi ser även allt fler förfrågningar på julmat från andra länder och delar av världen, för att bryta av mot det traditionellt svenska.
Hur ser bokningsläget ut för er?
– Vi skapar och levererar mellan 5 000-10 000 julbord per år, flest av dem till företag runtom i Stockholm. I år är inget undantag och vi är glada att våra bord är så populära till företagsfesten men även till privata tillställningar.
Vad är nytt hos er för i år?
– Mer fokus på grönt till varje julbord för att möta den ökande trenden. Dessutom har vi tagit fram ett klimatsmart julbord som har fokus på det ekologiska och närodlade och svenskproducerade. Det är också än mer fokus på råvaror som har säsong kring julen.