Culinary Olympics, med anor från 1896, arrangeras var fjärde år. I år gick de olympiska spelen i Erfurt i Tyskland. Högberga Gårds gastronomiska ledare Tommy Eriksson tävlade med Stockholm Culinary Team och det med bästa möjliga resultat. Under tisdagen tog de guldmedaljer i båda sina grenar, Culinary Art och Pastry Art – och på onsdagen kammade de hem totalsegern.
– Jag är väldigt glad över att vara en del av laget och att dessutom få ta tre guldmedaljer tillsammans är helt otroligt. Att tävla i matlagning är en stor drivkraft för mig och den här resan, från att jag fick veta att jag kvalificerat mig i laget till att ha varit med och tagit OS-guld, har utvecklat mig oerhört mycket. Både som en del av ett professionellt team men också som gastronomisk ledare på Högberga Gård, säger Tommy Eriksson i ett pressmeddelande.
Stockholm Culinary Team presenterade ett tävlingsbord med närproducerade och lokala råvaror. Juryn bedömde tanke, koncept, upplägg, utseende, färg och form – och det svenska regionlaget fick dem på fall.
– Vår vision var att, nå ut till fler både nationellt och internationellt och visa vad vi gör och vilka fantastiska råvaror som Stockholmsregionen har att erbjuda. Vi vill också förmedla hur vi arbetar och vad som krävs för att kunna tävla på den här nivån. Och det känns förstås fantastiskt att få bevis på att hårt jobb lönar sig, säger lagledare Anders Printz.