Chef’s Talk innebär att experter diskuterar högaktuella frågor inom branschen och visar upp den senaste tekniken. Några av de ämnen som kommer att tas upp är bland annat hållbarhet, miljö, teknik och innovationer. Idén till Chef’s Talk är lånad från TED som står för technology, entertainment och design, som är en årlig konferens i Vancouver och har som syfte att sprida idéer.
– Det kommer att vara en TEDx-inspirerad scen där branschens främsta talespersoner diskuterar högaktuella frågor. Efter GastroNord 2016 kände vi att vi ville förstärka möjligheten för besökaren att lära sig saker, därför har vi satsat stora resurser på att skapa denna nya arena där målet är att tillsammans diskutera och utveckla viktiga branschfrågor, säger Victor Ackerheim, projektledare för GastroNord.
Några av dem som kommer att hålla föredrag är:
Gustav Johansson – Vegobloggare, delar med sig av sina tips för hur du kan höja matupplevelsen med ljud- och doftdesign.
Lennart Wallander -Food & Friends presenterar Årets trendspaning och Den stora matrapporten.
Johan Lundström – Doftforskare, berättar om hur doft- och smaksinnet påverkar din livskvalitet.
Anki Sundin – Näringsfysiolog, förklarar hur hållbart också kan vara lönsamt.
GastroNord pågår mellan tisdagen den 24 april till fredagen den 27 april. Varje dag kommer att beröra ett enskilt tema.