– Vi har gott om plats här i våra vackra omgivningar och vill gärna dela med oss av vår bördiga jord. På detta sätt kan vi både odla grönt och nya relationer, stärka vår hållbarhetsvision och förädla extremt lokala råvaror i vårt kök, säger hotelldirektör Lars Aggestedt.
Jordnära förberedelser har resulterat i 1200 kvadratmeter odlingslotter och den 23 maj öppnar bokningen. Den som vill bruka en egen odlingslott på herrgårdens mark gör sin anmälan via hemsidan. Efter upprättat kontrakt är det sedan bara att börja sätta frön till framtida blommor, grödor och grönsaker. Skörden behåller odlaren om en vill men kan också sälja en del av skörden till Krägga Herrgård.
– Nu söker vi alla sorters odlingsglada eldsjälar som vill följa med oss på resan från jord till bord; barnfamiljer, pensionärer, unga och gamla. Vi hoppas att detta bara är början på ett långsiktigt hållbart projekt som kan gynna både våra gäster, kommunen och framför allt den biologiska mångfalden. Vi blir alla vinnare i slutändan alltså, säger Lars Aggestedt.