Eventeffect var på plats under premiären av Westers meny på Eric Ericssonhallen i Stockholm. Vartannat år tar Westers fram en ny meny som gäller två år framöver. Under kvällen närvarade cirka 400 event- och mötesköpare som lät sig väl smaka på ett rikligt utbud av den nya menyn.
Eventeffect träffade bland annat Mårten Kask, vd på Westers, under minglet och ställde några snabba frågor kring deras serveringskoncept. De serverar nämligen mingel-maten via lodräta plexiglasskärmar som rullas in i lokalen.
Ert nya koncept Food on the wall, är det användbart för en hel mingelmiddag?
– Ja, den kan ersätta en fullvärdig middag med en hel meny serverad på väggen.
Hur kom ni på denna idé?
– Idén kom upp när vi satt oss ned och försökte se hur vi kunde förändra serveringssättet. Oftast sker det genom att vi ändrar på något som vi serverar på.
Var fann ni inspirationen till konceptet?
– Vi vill komma bort från den traditionella serveringen, och därför kom vi på idén om att servera lodrätt upp mot väggarna, istället för vågrätt på ett bord. Serveringen kan ta emot cirka 500 personer i dag.