Nu står det klart att Mässrestauranger och Stadshusrestauranger ansvarar för all festvånings- och bankettverksamhet i den svenska paviljongen på Världsutställningen, Expo2020, i Dubai.
– Vi är väldigt glada över att Mässrestauranger kommer vara på plats i vår paviljong i Dubai. En världsutställning är krävande och deras erfarenhet av både mindre och större evenemang samt förståelse för Sveriges tema; Co-creation for innovation och tonalitet gör att vi känner oss mycket trygga, säger Nina Ekstrand, biträdande generalkommissarie för Expo 2020 Dubai.
”I våra uppdrag ingår det att varje dag sprida svensk gastronomi”
– Vi är oerhört glada och stolta över att ha vunnit denna upphandling. Att jobba utomlands i ny inramning blir en utmaning för oss men en spännande, säger Maria Stridh, vd på Stadshusrestauranger och fortsätter:
– I våra uppdrag ingår det att varje dag sprida svensk gastronomi och leverera matupplevelser i världsklass oavsett storleken på sällskap.
Temat för Världsutställningen/ Expo 2020 är ”Connecting Minds – Creating the Future”.
Utställningen har tre områden: Opportunity, Mobility och Sustainability. Sveriges paviljong kommer att vara placerad i området Sustainability vilket passar denna restauranggrupp extra bra.
Alla restauranger i gruppen arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och är antingen Svanenmärkta och/eller KRAV-certifierade.
– Genom aktiva och medvetna val väljer vi i möjligaste mån miljömärkta varor, tjänster och produktionsvägar för att agera klimatsmart. Vi vågar ställa krav på våra leverantörer även om det ibland innebär att vi kan upplevas som krångliga, avslutar Maria Stridh.