GastroNord 2022 representerar delar av en bransch som varit hårt drabbad under de senaste två åren och det har gått fyra år sedan mässan senast genomfördes. Det betyder att intresset är stort från utställare och idag är 98 procent av monterytorna bokade. Under tre dagar samlas branschen för att ta del av nyheter, göra affärer, mingla och inspireras av utställare och lyssna på spännande föredrag.
GastroNords fem fokusområden
– minska matsvinnet i alla led
– automatisera– digitalisering, robotar och personalbrist
– titta på framtidens mat och dryck
– få spara energi och miljö
– ta del av framtidens teknik och innovationer
Spännande tävlingar
På öppningsdagen koras årets vinnare i Glass-SM och vinnarna i vintävlingen Vinordic Wine Challenge där närmare 2000 olika viner tävlar kommer offentliggöras. Under GastroNord kommer även Gastronomi Commis Award som är en viktig tävling som riktar sig till unga kvinnliga kockar i att gå av stapeln på plats.
Höjdpunkter ur scenprogrammet
Jens Dolk, kocken, vinskribenten och en av ägarna till K-Märkt talar om matsvinnet och hur restauranger kan bli bättre på att använda all mat ”We fight foodwaste”. Tisdag 11.30-12.00
Professor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad Karin Wendin berättar om framtidens mat med alternativa klimatsmarta alternativ till protein. Onsdag 10.30-10.50
Gustav Johansson som driver Sveriges största veganska blogg ”Jävligt gott” står på scenen och delar med sig av sina tips för att laga mer hållbar och grön mat. Onsdag 12.40-13.0
Josep Termens, energispecialist från Chalmers Industriteknik pratar om hur man kan minska sin energianvändning och kostnader i storkök och restaurang. Onsdag 14.40-15:20
De första punkterna i scenprogrammet finns här och fler tillkommer hela tiden.
GastroNord 2022 går 5-7 april och för mer information www.gastronord.se