Onsdagen den 9 november 2022 samlades diplommottagarna på Hallands Konstmuseum. Rebecca Rosenlind Sellergren modererade och kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S) delade ut diplomen. Ambassadörslunchen inleddes med en intervju av museichef Magnus Jensner. Han fick ta emot diplom förra året för Museernas Vårmöte. 2021 prisades även museet med Sveriges Arkitekter Hallands Arkitekturpris. Förutom diplomutdelning stod även en inspirationsföreläsning på programmet.
Diplommottagare 2022
Livräddarna i Tylösand spelar en viktig roll för Halmstad och är en stolthet för staden. I juni välkomnar de HLR2023 – Om drunkning & Hypotermi. Louise Brädde, bevakningschef, tog emot diplomet. Beräknat antal 450-700 deltagare.
Lokalt ledd utveckling Halland gjorde ett fantastiskt arbete när ELARD Leader 30 years celebration & conference genomfördes 30 november-3 december 2021. Fokus var europeisk landsbygdsutveckling. Marion Eckardt, verksamhetsledare för Lokalt ledd utveckling Halland, tog emot diplomet. Antal deltagare 200.
Högskolan i Halmstad är en viktig motor för möten i Halmstad. De bidrar med kunskap och utveckling för staden och samhället. I juni genomförs Nordic Health Promotion Research Conference (NHPRC), för 10:e året. Eva-Carin Lindgren, professor i idrottsvetenskap vid Högskolan i Halmstad, tog emot diplomet. Beräknat antal deltagare 150.
I maj 2023 kommer Squaredans Convention till Halmstad Arena. Under dagarna hålls även Svenska Squaredansförbundets årsmöte. Det kommer att finnas möjlighet även för dig som aldrig testat att prova också. Jessica Johansson och Birgit Blomqvist från Salmon Town Dancers tog emot diplomet. Beräknat antal deltagare 500.
Familjerådgivningen Halmstad och Hylte genomförde KFR, Sveriges kommunala familjerådgivares, studiedagar 2022. Det var fina majdagar med mycket inspiration och erfarenhetsutbyte. Diplomen togs emot av Lisa Wall och Annika Lindén, från Familjerådgivningen Halmstad och Hylte. Antal deltagare 130.
Mötet Nätverket för estetiska ämnen i lärarutbildning, NEÄL, genomfördes av Högskolan i Halmstad. Under konferensen lyftes olika perspektiv och aktuell forskning kring estetik, inkludering och social hållbarhet. Forskare och lärarutbildare från hela landet deltog. Märtha Pastorek Gripson, lektor i estetik och innovation på akademin för lärande, humaniora och samhälle vid Högskolan i Halmstad kunde inte närvara, diplomet togs därför emot av Matilda Sommelius från Högskolan i Halmstad. Antal deltagare 60.
Martin vet hur man får folk att minnas Halmstad
Halmstadbon Martin Nilsson är också en ambassadör, fast på ett annat sätt. Hans tips får folk att minnas. Martin är regerande svensk mästare i minne och världsrekordhållare. Så han, om någon vet knepen för hur vi ska plantera in Halmstad – och självklart mycket, mycket mer – i minnet. Våra mötesambassadörer fick en föreläsning som de nog inte glömmer i första taget. För säkerhets skull fick våra diplommottagare med sig Martins bok Det andra minnet: om hjärnforskning, minnespalats och konsten att komma ihåg. Vi tror att alla kom ihåg att ta med sig boken hem. Det låg i alla fall ingen kvar.
– De flesta möten har en nationell arrangör. För att kunna värva dessa till Halmstad måste det finnas en lokal person eller organisation som fungerar som värd. Därför är medlemmar i en nationell branschorganisation eller förening oerhört viktiga för oss. Tillsammans med mötesambassadörerna kan vi fortsätta att utveckla Halmstad som en attraktiv mötesstad säger Karin Prina, Projektledare, Halmstad Convention Bureau, Destination Halmstad AB.
– Arbetet med att värva möten och evenemang är ett viktigt område för hela kommunens utveckling. Det tillför kunskap, och inte minst är det ett värdefullt ekonomiskt tillskott till kommun och näringsliv säger Karolina Davidsson, VD på Destination Halmstad AB.