Målet med en restaurang- och kaféverksamhet vid Västernorrlands museum är att erbjuda besökarna praktiska och kulinariska måltidsupplevelser i anslutning till museiupplevelsen.
Ska öka museets attraktionskraft
Restaurang- och kaféverksamheten ska bidra till att området används mer och öka museets attraktionskraft.
– Tanken är att hitta en lämplig aktör innan renoveringen påbörjas, för att kunna planera i samverkan vad gäller utformning och utrustning, säger Jenny Samuelsson, museichef på Västernorrlands museum.
Västernorrlands museum har påbörjat utveckling gällande platsen och området som besöksmål. Att utveckla måltidsupplevelserna är en viktig del av utvecklingsarbetet.
Den nya partnern ges möjlighet till inflytande kring konferens och event
I detta arbete kan externa aktörer ges goda möjligheter till inflytande kring till exempel konferenser och event.
– Det finns intressant potential för utveckling. Förutom måltidsupplevelser vill vi undersöka möjligheter till övernattning och unika kulturturistiska upplevelser, avslutar Jenny Samuelsson.