Vad har varit den största skillnaden mellan att studera på distans och att nu vara tillbaka fysiskt i skolan?
Efter att ha spenderat merparten av sitt första år på utbildningen på distans eller hemma, ensam med endast en skärm som sällskap som Julia uttrycker sig så var glädjen stor när beskedet kom att hon skulle få återvända till den fysiska skolbänken.
– Man får mycket mer motivation ifrån klassen och läraren på plats. Distansundervisningen har varit praktisk om man varit sjuk eller liknande men i det stora hela så är den fysiska undervisningen mycket bättre och det gör det lättare att ta till sig information.
Vad fick dig att söka till utbildningen Project Management Meetings and events?
Julia har alltid velat arbeta med event, att hon började plugga strax efter att pandemin började var bara ett sammanträffande vars timing sammanföll med att hon var redo för studier.
– Jag har alltid velat jobba med att arrangera möten och event. Jag sökte flera utbildningar men just TEC:s utbildning ingav den bästa känslan och hade den bästa bredden.
Vad har varit den största utmaningen för dig under utbildningen?
Utbildningen i sig har gått bra, även när det varit sådant som känts svårare – hon menar att hon under sin första LIA-period fick möjligheten att fylla i de luckor och förstå syftet med sådant som hon inte riktigt kunde greppa under kurserna.
– Det som var svårt var att sätta lektionerna i en helhet, att förstår hur man ska ta kunskap från de olika kurserna och applicera dem på ett arbete i eventbranschen. Efter första praktiken började de bli lättare att förstå och sätta de olika delarna i ett sammanhang.
Vad tycker du är det roligaste med att arrangera möten och event?
För Julia är det balansen mellan administrativt och praktiskt arbete som lockar. Att det finns variation i dagarna.
– Jag personligen tycker att det är jättekul att sitta med excel och fylla i excelblad efter excelblad med information och uträkningar. Men jag skulle ju bli galen av att sitta och göra endast det forever. Så att få bryta upp det med att packa upp fika en dag, träffa kunder en dag och hjälpa besökare och få dem att ha jättekul. Sen att kunna släppa det och inte vara den där servicepersonen utan kunna falla tillbaka i sitt excelblad och sitta med det i några timmar. Den balansen är magisk.
Var ser du dig själv om 5 år?
Under utbildningen så har Julia fått möjligheten att pröva på e-sportsbranschen och hur event hanteras där, något hon fastnat för och i dagsläget kan se sig själv arbeta med under lång tid framöver.
– Jag ser mig själv som en kompetent projektledare som arbetar med stora event. Fast det är ett väldigt brett och tråkigt svar. Om 5 år ser jag mig själv som en kompetent projektledare som arbetar med att arrangera e-sportsevent över hela världen
Vad har du för tips till andra människor som vill söka samma utbildning som du?
Julia tror att man för att klara sig bra på utbildningen måste vara lyhörd och ha ett öppet sinne.
– Försök se utbildningen och det du får lära dig i ett större perspektiv – inte bara på det som sägs i klassrummet. Det är svårt, men viktigt för att förstå branschen.
Hon tipsar också om att börja söka LIA tidigt, med ett skratt.
Hur ser du på event och mötesindustrins framtid?
Framtiden för mötesindustrin kommer att blomstra, restriktionerna släpper mer och mer, vi börjar våga planera för framtiden och vill bara träffas och träffas.
– Nu när vi varit i den här situationen, pandemin så länge så är eventbranschen mer utvecklad, rustad för att hantera framtida motgångar. Vi har mer kunskap och möjligheter att genomföra digitala möten än vad vi var för två år sedan. Så det kommer bara att blomstra, möjligtvis på ett annat sätt än vad vi tror, men det kommer bara att göra det. Avslutar en glad Julia med.