”Alla våra restauranger sorterar sitt matavfall”
– För oss är det självklart att bidra till Stockholms klimatomställning. Alla våra restauranger sorterar sitt matavfall. Matavfallet används för att tillverka biogas, så fler i Sverige kan köra bil utan klimatpåverkan. Nu tar vi nästa steg. Med informationstavlor i våra restauranger berättar vi för våra gäster att vi sorterar och varför. Dels för att vi är stolta över det vi gör, men också för att ju fler som gör som vi desto bättre. Det är enkelt, alla kan göra det och det gör skillnad på riktigt, säger Maria Stridh, delägare och vd för Mässrestauranger.
– Stockholm erbjuder idag alla företag subventionerad hämtning av utsorterat matavfall, vi har egen biogastillverkning och gott om gasmackar. Allt är förberett för att många fler personbilar och bussar ska köras på biogas. Mässrestauranger berättar nu väldigt konkret om den här delen av sitt klimatarbete. Det är guld värt för Sverige när framgångsrika företagsledare agerar ambassadörer för innovationer som alla vinner på. Varje företag och hushåll som sorterar matavfall hjälper landet tillverka mer svenskt, klimatsmart bilbränsle, säger Jan Rapp, läkare och grundare av Biogasakademin.